Foto: AP/Scanpix/LETA

Karolīnas "Hurricanes" un Dalasas "Stars" hokejisti piektdien izbraukumā iekļuva Stenlija kausa izcīņas ceturtdaļfinālā.

Karolīnas "Hurricanes" viesos pagarinājumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) pieveica Ņujorkas "Islanders", sērijā uzvarot ar 4:2.

Mājiniekus vadībā izvirzīja Kels Klaterbaks, 50. minūtē izlīdzinājumu panāca Sebastians Aho, bet pēc pagarinājumā spēlētām sešām minūtēm uzvaras vārtus guva Pols Ščastnijs.

Frederiks Andersens uzvarētāju vārtos atvairīja 33 metienus, bet mājiniekiem Iļja Sorokins tika galā ar 39 metieniem.

Minesotas "Wild" mājās atzina Dalasas "Stars" pārākumu ar 1:4 (0:1, 0:2, 1:1), sērijā ar 4-2 uzvarot Dalasas hokejistiem.

Uzvarētāju labā vārtus guva Rope Hincs, Vaiets Džonstons, Meisons Mārčments un Makss Domi, kurš ripu raidīja tukšos vārtos.

Mājiniekiem vienīgo reizi ripu Dalasas komandas vārtos izdevās dabūt, kad rezultāts jau bija 0:3. Izcēlās Frederiks Gudro.

23 metienus uzvarētāju vārtos atvairīja Džeiks Otindžers.

Divās citās sērijās rezultāts ir kļuvis 3-3.

Sietlas "Kraken" mājās piekāpās pašreizējai Stenlija kausa glabātājai Kolorādo "Avalanche" ar 1:4 (1:1, 0:2, 0:1), spēles pirmos vārtus 16. minūtē gūstot Vinsam Dannam.

Kolorādo hokejisti atbildēja ar Miko Rantanena, Erika Džonsona un diviem Arturi Lehkonena "goliem", pēdējos vārtus gūstot, kad pretiniekiem vārtsargs bija nomainīts ar laukuma spēlētāju.

Uzvarētāju vārtos 22 metienus atvairīja Aleksandars Georgijevs.

Vēl vienā cīņā Floridas "Panthers" mājās pārspēja Bostonas "Bruins" - 7:5 (2:1, 1:1, 4:3).

Mājinieki trīsreiz izvirzījās vadībā, bet "Bruins" trīsreiz ne tikai atspēlējās, bet arī pēc Davida Pastrņāka vairākumā un Džeika Debraska mazākumā gūtajiem vārtiem pat izvirzījās vadībā ar 4:3 un 5:4.

Tomēr galavārds piederēja mājiniekiem, punktu spēlei 28 sekundes pirms tās beigām ar metienu tukšos vārtos pieliekot Semam Reinhārtam.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Metjū Tkačaks (2+1), bet pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja vēl četri hokejisti.

Pamatturnīra uzvarētājai "Bruins" četras rezultatīvas piespēles sakrāja Breds Maršāns, bet Tailers Bertuci savā kontā ierakstīja trīs (2+1) rezultativitātes punktus, divus vārtus gūstot Pastrņākam.

Par 2022. gada Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētājus Tampabejas "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!