Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) pagājušās nedēļas spožāko zvaigzni pirmdien nosaukts Karolīnas "Hurricanes" komandas somu uzbrucējs Teuvo Terveveinens.

Kreisās malas uzbrucējs pamanījās četros mačos izcelties ar pieciem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot "Hurricanes" komandai tikt pie trim panākumiem.

Īpaši rezultatīva Terveveinenam bija 13. novembra spēle ar Dalasas "Stars", kad viņš 5:1 uzvarā tika pie trim vārtiem un vienas rezultatīvas piespēles, savācot pirmo "hat-trick" NHL karjerā un otro četru punktu spēli.

Vēl vienā mačā viņš iemeta divus vārtus un izpildīja vienu piespēli, bet pārējos divos dueļos tika pie kopā trim rezultatīvām piespēlēm.

Šajā sezonā 23 gadus vecais soms 19 mačos izcēlies ar astoņiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Par aizvadītās nedēļas otro spožāko zvaigzni kļuvis Toronto "Maple Leafs" dāņu vārtsargs Frederiks Andersens, kurš divās spēlēs tika galā ar visiem 75 metieniem, bet kopā uzvarējis jau sešos mačos pēc kārtas, kuros izgājis laukumā.

Pagājušās nedēļas mačos viņš atvairīja 42 un 33 metienus, divas "sausās" spēles pēc kārtas savā NHL karjerā aizvadot otro reizi. Kopā šosezon viņš trīs reizes laukumu atstājis nepārspēts, kas ir dalīts augstākais rādītājs līgā. Tāpat Andersens 18 mačos guvis 12 panākumus, kas ir otrs augstākais rādītājs līgā, vidēji ielaižot 2,88 ripas un atvairot 91,4% metienu.

Savukārt trešās spožākās zvaigznes laurus saņēmis Kolorādo "Avalanche" centra uzbrucējs Neitans Makinons, kurš trijās spēlēs iekrāja divus vārtus un piecas rezultatīvas piespēles, sagādājot vienībai divus panākumus.

Īpaši lieliska Makinonam bija 16. novembra uzvara ar 6:2 pār Vašingtonas "Capitals", kurā viņš iemeta vārtus un izpildīja četras rezultatīvas piespēles. Savukārt svētdien uzvarā ar 4:3 pār Detroitas "Red Wings" viņš vispirms izcēlās ar rezultatīvu piespēli pamatlaika pēdējā minūtē, bet pēc tam guva vārtus pagarinājumā.

Kopā šosezon Makinons 19 spēlēs iekrājis septiņus vārtus un 15 rezultatīvas piespēles, turklāt pie 17 no šiem punktiem viņš ticis iepriekšējos deviņos dueļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!