Foto: PantherMedia/Scanpix

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) piemērojusi divu gadu diskvalifikāciju Serbijas čempionātā spēlējošajam Krievijas hokejistam Jonam-Georgijam Kostevam par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, informē federācija.

28 gadus vecā aizsarga analīzēs, nodotās pēc Serbijas čempionāta "play off" spēles, atklāts aizliegts stimulants metilheksanamīns. Kostevs pārstāvēja Belgradas "Crvena Zvezda" komandu, kas bez Serbijas čempionāta spēlē arī Starptautiskajā Hokeja līgā (IHL).

Tā kā līgums ar Belgradas hokeja klubu Kostevam ir beidzies, šo lietu izskatīja nevis Serbijas Antidopinga aģentūra, bet gan IIHF. Aizsargs nav pieprasījis B proves pārbaudi un piekritis diskvalifikācijai, kas sākas ar šā gada 18. maiju.

IIHF Disciplinārajā komisijā Kosteva apgalvoja, ka dopingu neesot lietojis apzināti, aizliegtais preparāt viņa organismā nokļuvis ar dzērienu, ko viņš iegādājies pirms treniņa vietējā sporta klubā. Hokejists atzina, ka neesot pārbaudījis dzēriena saturu vai noskaidrojis to pie kluba darbiniekiem.

Lielāko daļu savas karjeras Kostevs aizvadījis Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL), Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) nospēlējis četras sezonas no 2009. līdz 2013. gadam, pārstāvot Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!