Foto: AP/Scanpix/LETA

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) plāno vasarā Kanādā sarīkot pasaules U-20 čempionātu elites divīzijā, kuru trešdien nācās atcelt spēlētāju veselības un drošības dēļ.

Pasaules U-20 čempionāts Kanādas pilsētās Edmontonā un Redīrā sākās svētdien, 26. decembrī, bet jau otrdien nācās atcelt vienu spēli, jo Covid-19 saslimšanas gadījums konstatēts ASV izlasē. Trešdien nācās atcelt vēl divas spēles, pēc kā IIHF lēma par visa turnīra apturēšanu.

"Lēmums pieņemts, domājot par spēlētāju, komandu pārstāvju un turnīra rīkotāju drošību. Tas bija pats svarīgākais," vēlreiz uzsver IIHF prezidents Luks Tardifs. "Ceru, ka turnīrs nav beidzies. Jā, ir atcelts. Mēs atcēlām pasākumu. Bet ne es, ne rīkotāji nevēlas padoties un rīkot turnīru. Nākamajā mēnesī par to cītīgi domāsim un, iespējams, nāksim klajā ar labām ziņām. Domāju, ka esam parādā jaunajiem spēlētājiem šī turnīra sarīkošanu."

Tardifs uzsver, ka pasaules U-20 čempionāts varētu atkal notikt Kanādā kādā no vasaras mēnešiem (jūnijā jūlijā vai augustā) pēc tam, kad Somijā noslēgsies pasaules čempionāts augstākajā divīzijā pieaugušo izlasēm. IIHF apsolījusi, ka pasaules U-20 čempionātā drīkstēs spēlēt arī tie hokejisti, kuri bija pieteikti turnīram tagad, bet līdz vasarai būs pārsnieguši vecuma ierobežojumu.

Runājot par pasaules U-20 čempionātu, IIHF norādīja, ka negrasās apstāties un ir apņēmības pilna sarīkot sešus citus turnīrus, kurus apturējis ir Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!