Foto: RIA Novosti/Scanpix

2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kas septembra sākumā risināsies Rīgā, apmeklēs arī Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

IIHF prezidents Renē Fāzēls pēdējo reizi Rīgā viesojās pērn septembrī, kad tikās ar Latvijas valsts prezidentu Raimondu Vējoni un apsprieda iespējamo pasaules čempionāta rīkošanu Latvijā.

Kā zināms, olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Rīgā par vienīgo ceļazīmi uz 2018. gada spēlēm cīnīsies četru valstu izlases - Latvija, Vācija, Austrija un Japāna.

Tajā pašā laikā citā grupā Baltkrievijā, Minskā savā starpā tiksies Baltkrievijas, Slovēnijas, Dānijas un Polijas hokejisti. Savukārt Oslo par vienīgo ceļazīmi cīnīsies Norvēģijas, Francijas, Kazahstānas un Itālijas izlases.

Latvijas hokeja valstsvienība gatavošanos olimpiskajam kvalifikācijas turnīram uzsāks 28. augustā "Arēnā Rīga". Treniņnometnes ietvaros Latvijas izlase 30. augustā aizvadīs vienu pārbaudes spēli ar Dānijas izlases hokejistiem.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā sacensību dienā mūsu hokejisti tiksies ar austriešiem, 2. septembrī ar Japānas izlasi, bet 4. septembrī cīnīsies ar Vācijas izlases hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!