Foto: RIA Novosti/Scanpix

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) turpinās sarunas ar Nacionālo Hokeja līgu (NHL) par iespējamo līgas spēlētāju dalību 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, taču negrib izvirzīt beigu termiņu lēmuma pieņemšanai, izteicies IIHF prezidents Renē Fāzels.

"Marta beigās apspriedīsim situāciju, taču nekāds lēmums netiks pieņemts," Fāzelu citē aģentūra TASS. "Federācijas locekļi ir pret jebkāda beigu termiņa izvirzīšanu, un es viņiem piekrītu. Mums ir jāpagaida: NHL pašiem ir jāpieņem lēmums, jo viņiem ir jānoskaidro, vai līgas čempionātā būs pārtraukums. Pagaidām nekādu jaunumu nav, mēs sazināmies ar NHL, arodbiedrību un Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK)."

IIHF prezidents atsaucas uz NHL klubu ģenerālmenedžeru sanāksmi, kas notiek šonedēļ un kurā tiks apspriests jautājums par pārtraukumiem sezonas laikā. Šajā NHL sezonā pauzes ieviesa pēc attiecīga punkta ieviešanas kolektīvajā darba līgumā, taču ne visas komandas to ir ievērojušas - pēc pārtraukuma tikai četras komandas tikās ar pretiniekiem, kas izmantoja pauzi, pārējās spēlēja pret konkurentiem, kas strādājuši bez pārtraukuma, ziņo NHL.

"To var darīt divīzijas vai konferences ietvaros," izteicies Bufalo "Sabres" ģenerālmenedžeris Tims Marejs. "Šosezon pēc pārtraukuma mēs lidojām uz Kolorādo spēlēt augstkalnu apstākļos. Tas nav labākais variants. Esmu pārliecināts, ka mani kolēģi teiks to pašu. Kāpēc lai pēc pārtraukuma Monreālas "Canadiens" nevarētu tikties ar Otavas "Senators" vai "Sabres" ar Bostonas "Bruins"?"

IIHF prezidents atklāja, ka tiek apkopoti priekšlikumi hokeja noteikumu izmaiņām, pielāgojot tās NHL standartiem. "Šobrīd mēs apkopojam priekšlikumus par izmaiņām hokeja noteikumos, kas tiks izsludināti pusgada kongresā septembrī," saka Fāzels. "Mēs gribētu vairāk noteikumu, kas būtu līdzīgi NHL, jo šīs līgas spēlētāji piedalās gan pasaules čempionātā, gan olimpiskajās spēlēs. Tāpat apspriežam iespēju treneriem spēļu laikā pieprasīt video atkārtojumus, taču nedomāju, ka federācija to šoreiz apstiprinās. Jā, tas var palīdzēt spēlei, taču maču laikā var radīt pārāk daudz strīdu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!