Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlētāju dalību 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, iespējams, būs jāapmaksā nacionālajām Olimpiskajām komitejām, atsaucoties uz Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidentu Renē Fāzelu, ziņo ārzemju mediji.

"Mēs šodien neapskatījām jautājumu par NHL spēlētāju piedalīšanos olimpiādē. Šīs situācijas statuss saglabājas iepriekšējais - viss atkarīgs no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) un IIHF," NHL komisāru Geriju Betmenu citē aģentūra TASS. "Kas attiecas uz pārrunām, mēs pie tām atgriezīsimies pēc Pasaules kausa."

IIHF prezidents Renē Fāzels izteicies, ka ar izpratni attiecas pret NHL nostāju šajā lietā. "NHL spēlētājiem maksā milzīgu naudu un saprotams, ka līgai ir jāpelna," Fāzeli citē aģentūra "R-Sport". "Viņiem ir vajadzīga nauda, lai maksātu hokejistiem. Mēs to saprotam un ar izpratni attiecamies uz šo NHL pozīciju."

"Ja SOK nemaksās par spēlētājiem, nauda būs jāatrod nacionālajām Olimpiskajām komitejām," norāda Fāzels. "Galu galā, viņi atbild par apdrošināšanu un sportistu transportēšanu. Kanādieši un amerikāņi ir gatavi šo jautājumu apspriest, jo viņiem ir vienkāršāk pašiem apmaksāt apdrošināšanu, nekā izveidot jaunu komandu bez NHL spēlētājiem. Čehi ir gatavi darīt tāpat, somi pateica, ka viņiem nav naudas, bet zviedriem nekad nav naudas."

SOK iepriekš atteicās apmaksāt NHL spēlētāju apdrošināšanu un viņu nokļūšanu Korejā, līdz ar to šo hokejistu līdzdalība olimpiskajās spēlēs ir zem jautājuma zīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!