Foto: F64

Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) vēlas veikt izmaiņas 2021. gada pasaules čempionāta grupās, vēsta Krievijas mediji.

2021. gada pasaules čempināts risināsies Rīgā un Minskā, izšķirošajām spēlēm notiekot Baltkrievijā. Šobrīd pasaules hokeja elites sacensības plānotas 7.- 23 . maijā, bet IIHF pieļauj čempionāta sākšanu divas nedēļas vēlāk.

Izmaiņas grupu sadalījumā plānotas saistībā ar Krievijas izlasi. IIHF vēlas, lai Krievija grupas spēles aizvadītu Minskā, nevis Rīgā. Līdz ar to plānots no Minskas uz Rīgu pārcelt Kanādas izlasi.

Tādējādi Rīgas grupā nākamgad spēlētu Latvija, Somija, Kanāda, Šveice, ASV, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna. Savukārt Minskā spēlētu Baltkrievija, Zviedrija, Čehija, Krievija, Vācija, Slovākija, Dānija un Lielbritānija.

Kā zināms, Covid-19 pandēmijas dēļ šogad nenotiek pasaules čempionāts hokejā, ko vajadzēja rīkot Šveicē. Pēc pasaules čempionāta atcelšanas IIHF ilgstoši vilcinājās ar paziņojumiem par 2021. gada sacensībām, pieļaujot, ka turnīru varētu pabīdīt pa gadu - nākamgad notiktu Šveicē, bet 2022. gadā hokeja svētkus rīkotu Rīga un Minska. Vēlāk gan IIHF pazinoja, ka čempionāta "bīdīšana" nenotiks un nākamgad hokejas būs Rīgā un Minskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!