Foto: AP/Scanpix/LETA

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padome otrdien koronavīrusa "Covid-19" pandēmijas dēļ atcēlusi abus 2020. gada pasaules čempionāta hokejā pirmās divīzijas grupu turnīrus, bet joprojām nav pieņēmusi lēmumu attiecībā uz Šveicē plānotu elites divīzijas čempionātu, kurā 24. gadu pēc kārtas būtu jāpiedalās Latvijas hokeja izlasei, ziņots IIHF mājaslapā. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols gan neslēpj, ka turnīra aizvadīšana nav iespējama.

IIHF padome otrdien par čempionātu norisi sprieda, sazvanoties pa konferences zvanu. Atcelts tika pirmās divīzijas A grupas turnīrs, kuram 27. aprīlī vajadzēja sākties Ļubļanā, Slovēnijā, kā arī tajos pašos datumos iecerētais pirmās divīzijas B grupas čempionāts, kas norisinātos Katovicē, Polijā.

Zvanam pievienojās elites divīzijas pasaules čempionāta organizatoru komiteja, kā arī visu 16 valstsvienību pārstāvji, turnīra mārketinga partneri un galvenais turnīra apdrošinātājs.

"Diemžēl šobrīd nevarējām pieņemt jebkādu nozīmīgu lēmumu attiecībā uz 2020. gada pasaules čempionātu," teica IIHF prezidents Renē Fāzels. "Ieinteresētās personas atklāti debatēja par koronavīrusa izraisīto situāciju, kas ietekmē vairākas dalībvalstis un citus ar čempionātu saistītus cilvēkus."

IIHF uzsver, ka saglabā ciešu kontaktu ar Šveices varas pārstāvjiem un čempionāta apdrošināšanas uzņēmumu, lai uzmanītu situāciju saistībā ar koronavīrisu "Covid-19" un tā ietekmi uz turnīru.

"Gan organizatori, gan IIHF turpina sarunas ar Šveices valdību un apdrošinātājiem, kā šo situāciju atrisināt un kā tas varētu attiekties uz kompensācijām. Sarunas vēl nav noslēgušās. Netika viennozīmīgi pateikts, ka nebūs, taču jebkurš domājošs cilvēks var saprast, ka šobrīd tas nav iespējams," sarunā ar aģentūru LETA lēmumu komentēja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, kurš bija Latvijas pārstāvis konferences zvanā.

Šobrīd neviena no valstīm nav pateikusi, ka atsakās no spēlēšanas čempionātā, taču vairākām izlasēm nav iespējams aizvadīt treniņus.

"Dānijai un Itālijai šobrīd nav kur gatavoties, jo visas halles ir ciet. Varbūt, ka mēs varētu atrast, kur trenēties, bet tas nebūtu saskaņā ar izsludinātā ārkārtas stāvokļa būtību. Tāda situācija ir visās valstīs," atzīmēja Koziols.

Latvijas hokeja izlasei treniņi bija jāuzsāk 31. martā, tāpēc valstsvienības stūrmanis Bobs Hārtlijs šobrīd neatrodas Rīgā.

IIHF gan atcēlusi visas līdz 30. jūnijam plānotās tikšanās, nometnes un seminārus.

Elites divīzijas turnīrs šogad plānots Šveices pilsētās Cīrihē un Lozannā. Latvijas izlasei pirmā spēle paredzēta 9. maijā pret Norvēģiju, bet pēc tam Cīrihes apakšgrupā ieplānoti dueļi arī ar Kazahstānu, Itāliju, Somiju, ASV, Šveici un Krieviju.

Jau ziņots, ka LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols sagaidīja čempionāta atcelšanu, kā arī uzsvēra, ka variants čempionātu aizvadīt Krievijas pilsētā Sočos nav vairs dienaskārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!