Foto: Reuters/Scanpix

Ilggadējais Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" uzbrucējs Džeisons Speca otrdien skaļā līgas darījumā aizmainīts uz Dalasas komandu "Stars", vēsta vietējie mediji.

Darījums īstenojies vien pāris stundas pirms NHL brīvo aģentu tirgus atvēršanās.

Apmaiņā pret 31 gadu veco Specu "Senators" komanda ieguvusi uzbrucējus Aleksu Čeisonu, Aleksu Gaptelu un Nikolasu Polu, kā arī 2015.gada jauno spēlētāju drafta otrās kārtas izvēles tiesības.

Savukārt līdzās Specam uz "Stars" komandu pārcēlies zviedru uzbrucējs Ludvigs Kārlsons.

Specam palicis viens iepriekš noslēgta līguma gads, kurā viņam jāsaņem septiņi miljoni dolāru (5,1 miljons eiro).

Pagājušās sezonas 75 spēlēs "Senators" rindās uzbrucējs guva 23 vārtus un veica 43 rezultatīvas piespēles. Viņš šajā klubā spēlējis visu savu NHL karjeru kopš 2002.gada, kopumā 742 mačos gūstot 268 vārtus un veicot 471 rezultatīvu piespēli.

Otavas klubs aizvadītajā sezonā nespēja iekļūt Stenlija kausa izcīņā, bet "Stars" to paveica pēc piecu sezonu pārtraukuma, gan izstājoties jau pirmajā kārtā.

Citviet latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda no Monreālas kluba "Canadiens" iemainījusi aizsargu Džošu Džordžesu, pretim dodot otrās kārtas izvēles tiesības 2016.gada jauno spēlētāju draftā.

Pašlaik 29 gadus vecais Džordžess "Canadiens" komandā spēlējis kopš 2006.gada, bet pirms tam viņš pārstāvēja Sanhosē "Sharks". Aizsargs 628 NHL spēlēs guvis 14 vārtus un veicis 93 rezultatīvas piespēles.

Pirms tam Bufalo klubs izpirka vāciešu aizsarga Kristiana Ērhofa līgumu, bet tagad 31 gadu vecais hokejists uz vienu sezonu vienojies ar Pitsburgas "Penguins" vienību.

Savukārt Sentluisas klubam "Blues" pievienojies 28 gadus vecais uzbrucējs Pols Štjastnijs, kurš visu NHL karjeru kopš 2006.gada spēlējis Kolorado "Avalanche" komandā, bet pēc pagājušās sezonas kļuva par brīvo aģentu. Viņš 560 spēlēs pasaules spēcīgākajā hokeja līgā guvis 168 vārtus un veicis 308 rezultatīvas piespēles.

"Blues" komandā karjeru turpinās arī somu uzbrucējs Jori Lehtere, kurš iepriekšējās trīs sezonas pavadījis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Novosibirskas "Sibirj". Ar 26 gadus veco hokejistu noslēgts līgums uz diviem gadiem, kas viņam dos iespēju debitēt NHL.

Tikmēr Edmontonas "Oilers" vienība kā brīvos aģentus sastāvam piesaistījusi uzbrucēju Benuā Pulo, kurš Ņujorkas "Rangers" rindās spēlēja aizvadītās sezonas Stenlija kausa izcīņas finālā, un aizsargu Marku Feiniju, kurš četras sezonas pavadījis Ņūdžersijas "Devils" komandā.

Pati "Devils" komanda tikmēr kā brīvo aģentu ieguvusi uzbrucēju Maiklu Kemeleriju, kurš iepriekšējās trīs sezonas pavadījis Kalgari "Flames".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!