Foto: LETA
Jelgavas ledus sporta skola (JLSS) 2020. gada jūnijā Jelgavas ledus hallē rīko hokeja vārtsargu nometni, kurā ne tikai varēs uzlabot savas prasmes, bet arī tikties ar Latvijas hokeja zvaigznēm Miku Indraši, Kasparu Daugaviņu, Lauri Dārziņu un Oskaru Bārtuli. Vārtsargu nometni vadīs Jelgavas hokeja skolas treneri.

Vārtsargu nometne Jelgavā ir jaunievedums JLSS, kuras vadība plānot attīstīt šo izglītības ievirzi. Ledus treniņu procesā galvenais uzsvars likts uz vārtsarga slidošanas tehnikas pilnveidošanu, ripas atvairīšanas tehnikas pilnveidošanu, mācīšanos izslēgt liekās papildkustības.

Mērķis ir iemācīt vārtsargam pārvietoties pēc iespējas efektīvāk dažādās spēles situācijās, atvairīt metienus kontrolēti, tehniski pareizi, izslēdzot otrā metiena iespējamību.

Sauszemes treniņos tiks strādāts pie veiklības, koordinācijas, reakcijas un lokanības attīstīšanas.

Treniņos tiks izmantota videokamera, lai vārtsargs var paskatīties uz sevi no malas un ar treneru palīdzību labāk izprast treniņā apgūtā iedarbību.

Vietu skaits ierobežots – 16 vārtsargi. Pieteikšanās līdz 2020. gada 8. jūnijam.

Vārtsargu nometnes treneru sastāvs: Juris Klodāns, Dmitrijs Žabotinskis, Helmuts Eglītis, Rihards Cimermanis, Anna Beļēviča

Šajā pašā laika posmā norisināsies arī bērnu hokeja nometne, kuru vadīs gan "Zemgale/LLU" spēlētāji, gan Jelgavas ledus sporta skolas treneri. Fiziskā un tehniskā sagatavotība ir viena no svarīgākām spēlētāja īpašībām, kura palīdzēs viņam uzlabot savu sniegumu komandā, ka arī palīdzēs nākamajā sezonā cīnīties par augstākiem rezultātiem. Ikdienas treniņu apjoms ne vienmēr ir pietiekams, lai sasniegtu maksimāli labu sportisku formu, tāpēc ar nometņu palīdzību Jelgavas hokeja speciālisti cenšas uzlabojot jauno hokejistu individuālās spējas, izmantojot vasaras brīvlaiku, kad bērni nav nodarbināti ar mācībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!