Foto: F64

Latvijas hokejists Roberts Bukarts svētdien Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē tika pie divām rezultatīvām piespēlēm un sekmēja Vitkovīces "Ridera" uzvaru, kamēr citā spēlē Mārtiņš Dzierkals guva vārtus, palīdzot Česke Budejovices "Motor" gūt panākumu.

Savukārt Latvijas hokejists Miks Indrašis svētdien Vācijas hokeja līgas (DEL) mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, taču tas neglāba Šveningeres "Wild Wings" no zaudējuma pagarinājumā, kamēr citā mačā sagrāvi piedzīvoja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Izerlonas "Roosters".

"Ridera" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (1:2, 1:0, 2:0) uzvarēja Karlovi Vari "Energie".

Bukarts asistēja komandas pirmajos un pēdējos vārtu guvumos. Viņš kopā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 43 sekundes, no tām trīs minūtes un sešas sekundes spēlējot vairākumā, un divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja trīs metienus, noslēdzot maču ar lietderības koeficientu +1.

Savukārt Dzierkala un Kristofera Binduļa pārstāvētā "Motor" mājas spēlē ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) pārspēja Liberecas "Bīlī Tygrži", kuras rindās spēlē Uvis Jānis Balinskis.

Dzierkals, kurš guva komandas ceturtos vārtus trešajā periodā, laukumā bija 14 minūtes un 49 minūtes, septiņas minūtes spēlējot vairākumā, un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2. Bindulis komandas pieteikumā šoreiz nebija.

Pretinieku rindās Balinskis uz ledus pavadīja 19 minūtes un 41 sekundi, no kurām gandrīz divarpus minūtes spēlē vairākumā, un statistikā atzīmējās ar vienu spēka paņēmienu un vienu bloķētu metienu, noslēdzot maču ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tikmēr Ralfs Freibergs tika pie rezultatīvas piespēles, viņa, Jāņa Jaka un Kristapa Zīles pārstāvētajai Litvīnovas "Verva" ar rezultātu 4:6 (3:0, 1:2, 0:4) zaudējot "Mlada Boleslav" komandai, kuras rindās spēlē Māris Bičevskis.

Freibergs uz ledus bija 12 minūtes un 19 sekundes, kas bija mazākais spēles laiks starp aizsargiem, un izpildīja vienu spēka paņēmienu, sakrājot neitrālu lietderības koeficientu.

Zīle laukumā pavadīja 21 minūtes un 28 sekundes, no tām četras minūtes un 32 minūtes spēlējot mazākumā un noslēdzot maču ar lietderības koeficientu -4, kamēr Jaks nepilnās spēlētās 18 minūtēs sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Uzvarētāju rindās Bičevskis uz ledus bija gandrīz 12 minūtes, kuru laikā uzvarēja septiņos no 12 iemetieniem, vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vēl Oskara Cibuļska un Kristapa Sotnieka Kladno "Rytīrži" viesos ar 1:5 (1:1, 0:2, 0:2) atzina Prāgas "Sparta" pārākumu, bet Kārļa Čukstes Tršinecas "Ocelārži" izbraukumā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) piekāpās Plzeņas "Škoda" hokejistiem.

Šīs sezonas sākumā Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas ieņem otro pozīciju.

"Wild Wings" viesos ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:1) piekāpās Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" hokejistiem.

Pēc Indraša piespēles, spēlējot vairākumā, spēles 28.minūtē vārtus guva Taisons Spinks, izlīdzinot rezultātu 1:1.

Indrašis kopā uz ledus pavadīja 15 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā arī uzvarēja vienā no diviem iemetieniem, divas reizes meta pa pretinieku vārtiem un noslēdza maču ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tikmēr Daugaviņa pārstāvētā "Roosters" izbraukumā ar rezultātu 1:7 (0:2, 1:3, 0:2) atzina Ķelnes "Haie" pārākumu.

Daugaviņš laukumā bija 16 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā zaudēja vienā iemetienā, vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -4.

DEL turnīra tabulā "Roosters" ar 29 izcīnītiem punktiem 22 mačos atrodas 11. vietā 15 komandu konkurencē, kamēr "Wild Wings" ar 25 punktiem atrodas divas pozīcijas zemāk.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!