Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pārspēja Čerepovecas "Severstaļ", kuru pārstāv aizsargs Artūrs Kulda.

"Severstaļ" komanda cieta piekto zaudējumu pēc kārtas.

Indrašis šajā duelī uz ledus pavadīja 16 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem.

Tikmēr Kulda 20 minūtēs un 55 sekundēs veica četrus metienus, bloķēja vienu raidījumu un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Indrašis šajā sezonā 31 spēlē guvis deviņus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Kulda šosezon 32 spēlēs guvis divus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli, bet pēdējos 25 mačos viņš palicis bez punktiem.

Sestdien par līgas līderi kļuva Maskavas CSKA, kas mājās ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) pārspēja Sanktpēterburgas SKA.

Ar šīm abām komandām Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" nākamajā nedēļā Cīrihē aizvadīs mačus "KHL World Games" ietvaros.

Tikmēr līgas līderpozīciju zaudēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas savā laukumā ar 3:4 (0:0, 3:2, 0:2) piekāpās iepriekšējās sezonas KHL čempionei Kazaņas "Ak Bars".

CSKA izcīnījusi 12 uzvaras pēc kārtas, kamēr "Avtomobilist" pēdējās sešās spēlēs cietusi piecus zaudējumus.

Rietumu konferences vadībā ar 54 punktiem 31 spēlē ir Maskavas CSKA, no kuras par pieciem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 44 punktiem 29 spēlēs ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 36 punktiem 32 cīņās ir uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak".

Tālāk Rīgas "Dinamo" ar 30 punktiem 29 dueļos ir septītā, bet devītā ar 27 punktiem 31 cīņā ir Maskavas "Dinamo", kamēr pēdējā starp 12 komandām ir Čerepovecas "Severstaļ", kas sakrājusi 20 punktus 32 spēlēs.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 53 punkti 32 mačos, bet otrā ar 44 punktiem 31 spēlē ir Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard". Tikmēr devītajā vietā ar 28 punktiem 28 dueļos ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuru pārstāv savainotais aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!