Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līgā (NHL) ar vērienu ienākušais latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš līdz šim 14 aizvadītajās spēlēs apliecinājis kā vienu no Vankūveras "Canucks" līderiem un lietderīgākajiem spēlētājiem, liecina portāla "Delfi" apkopotā informācija.

24 gadus vecais Ķēniņš Ziemeļamerikā aizvada savu pirmo sezonu. Sezonas sākumā viņš spēlēja Amerikas hokeja līgā (AHL), kur Jūtikas "Comets" sastāvā 36 spēlēs guva piecus vārtus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. Janvāra beigās "Canucks" izsauca Ķēniņu uz NHL, un jau drīz viņš debitēja pasaules spēcīgākajā līgā.

Daudzi Ķēniņam prognozēja ātru atgriešanos AHL, jo pirmo sezonu Ziemeļamerikā spēlējošajiem nav tik viegli uzreiz ielauzties NHL. Ķēniņš šo stereotipu lauza. Lai gan savā pirmajā spēlē Ķēniņš neguva rezultativitātes punktus, nākamajās divās viņš izcēlās ar vārtu guvumiem, liekot par sevi manīt NHL apskatniekiem. Latviešu uzbrucējs turpināja "uguņot", un šobrīd 14 spēlēs viņš ticis pie 10 rezultativitātes punktiem (trīs vārti, septiņas rezultatīvas piespēles).


"Canucks" rindās Ķēniņš šobrīd ir tikai 19. rezultatīvākais spēlētājs, jo aizvadījis vien 14 spēles. Ja latviešu uzbrucējs turpinās regulāri gūt punktus, tad viņam ir cerības būt starp "Canucks" desmit rezultatīvākajiem spēlētājiem sezonā. Tomēr, rēķinot vidēji spēlē gūtos punktus, Ķēniņš jau ir ielauzies starp "Canucks" līderiem un ir ceturtais labākais komandā.

Tāpat Ķēniņš ir viens no komandas līderiem pēdējās 14 spēlēs. Par viņu vairāk rezultatīvas piespēles šajos mačos ir tikai abiem "Canucks" līderiem brāļiem Dānielam un Henrīkam Sedīniem (attiecīgi deviņas un 13).

Rezultativitātes punktu ziņā šajās spēlēs līderi ir zviedru brāļi (Dānielam 13 punkti, Henrīkam 17 punkti), bet Ķēniņš ar Radimu Vrbatu dala trešo pozīciju (abiem 10 punkti). Ja rēķina procentuāli, tad 14 spēlēs Ķēniņš ir guvis 6,5% vārtu un izdarījis 11,8% rezultatīvu piespēļu no "Canucks" "kopējā katlā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!