Foto: LETA

Bijušie latviešu hokejisti Artūrs Irbe un Lauris Dārziņš pievienojušies Latvijas hokeja izlases stūrmaņa Harija Vītoliņa treneru komandai un strādās ar valstsvienību pasaules čempionātā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Tāpat uzbrucējs Miks Indrašis, kurš pērnvasar teju pārcēlās spēlēt uz Krieviju, oficiāli iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā.

Darbā ar nacionālo izlasi Vītoliņam asistēs Dārziņš, Irbe (vārtsargu treneris), Artis Ābols, Petri Numelins un Raimonds Vilkoits.

Iepriekšējā pasaules čempionātā Ābols un Vilkoits jau pildīja asistenta pienākumus izlasē, bet Irbem, Dārziņam un Numelinam šis būs jauns izaicinājums tieši planētas meistarsacīkšu kontekstā. Šīs sezonas divos izlašu pārtraukumos Dārziņš un Numelins jau asistēja Vītoliņam.

Irbe savulaik jau bija Latvijas valstsvienības treneru kolektīvā, 2013. gadā pasaules čempionātā palīdzot Tedam Nolanam.

Kopīgus ledus treniņus nacionālā izlase uzsāks 3. aprīlī. Valstsvienības kandidātu sastāvs 16. martā tika prezentēts LHF valdes sēdē. Spēlētāju sastāvu, kurš uzsāks treniņnometni, LHF publicēs marta beigās.

Latvijas nacionālā hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam Rīgā, kopumā aizvadīs septiņas pārbaudes spēles.

6. un 7. aprīlī Daugavas stadionā gaidāmi mači pret Polijas izlasi, bet 22. un 23. aprīlī viesos tiksimies ar Lielbritāniju.

Savukārt "Arēna Rīga" 28. un 29. aprīlī Latvija cīnīsies ar Šveices izlasi. Šo divu pārbaudes spēļu laikā līdzjutējus sagaida pārsteigumi, viesi un balvas no pasaules čempionāta organizatoriem. Biļetes uz šīm spēlēm var iegādāties ŠEIT.

Savukārt sagatavošanās posmu Latvijas valstsvienība noslēgs ar vienu spēli viesos pret Dānijas hokeja izlasi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!