Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta jaunās sezonas pirmajā spēlē neveiksmīgi kautiņš izvērtās Raitim Ivanānam, bet viņa jaunais klubs Kalgari "Flames" viesos ar 0:4 (0:1, 0:0, 0:3) piekāpās Edmontonas "Oilers".

Nepilnas divarpus minūtes pirms mača beigām pēc iemetiena Ivanāns uzsāka vārdu pārmaiņu ar pretinieku Stīvu Makintairu. Vārdu pārmaiņa pārauga kautiņā, kurā Ivanāns vienā brīdī "izlaida" cauri sitienu un ar pārsistu uzaci nokrita uz ledus. Ivanāns palika guļot uz ledus un laukumu atstāja tikai ar komandas biedru palīdzību.

Kā pēc mača norādīja Makintairs, notikušajā vainojams Ivanāns, kurš vienā no epizodēm ar augsti paceltu nūju pārsitis lūpu "Oilers" hokejistam Magnusam Pājarvi.

"Kad kāds iegrūž sejā nūju, kā bija te, tad vienkārši neieciešams iziet laukumā un pateikt: "Tev nāksies to paskaidrot!". Tā notiek. Kāvās divi milži un kādam jau bija jākrīt," teica Makintairs.

Visā spēlē Ivanāns laukumā bija 8:20 minūtes, par kautiņu nopelnīja piecu minūšu noraidījumu, bet cīņu pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu "-1".

"Oilers" labā vārtus guva Džilberts Bruls, Džordans Eberle, Aless Hemskijs un Šons Horkofs, bet Edmontonas komandas vārtsargs Nikolajs Habibuļins atvairīja visus 37 metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!