Foto: F64
Latvijas hokejistam Raitim Ivanānam šobrīd nav darba piedāvājumu, taču punktu savai profesionālajai karjerai sportists vēl nav licis, atklāja pats spēlētājs.

Aizvadītajā sezonā Ivanāns spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo", ar ko noslēdza līgumu uz diviem gadiem. Tomēr jau pēc vienas sezonas abas puses šķīrās, tāpēc Ivanāns šobrīd ir bez kluba.

"Šobrīd nekas nenotiek, uzturu sevi formā kopā ar citiem hokejistiem, kuriem nav līguma uz šo sezonu" sacīja Ivanāns, kurš šobrīd uz dažām dienām no ASV iegriezies Latvijā, lai nokārtotu privātas lietas, kam nav nekāda sakara ar hokeju. Hokejists kopā ar citiem spēlētājiem trenējoties ASV.

"Pielicis punktu karjerai neesmu, lai gan pa šo laiku jau dažādas domas pārskrējušas pār galvu. Pagaidām piedāvājumu man nav, vismaz aģents nav devis ziņu," pauda Ivanāns.

Hokejists atzina, ka šķiršanās no Rīgas "Dinamo" noritējusi mierīgā gultnē. "Tas viss notika vasarā. Neko daudz komentēt nevaru, jo par to atbildēja mans aģents. Zinu to, ka šķirties no manis vēlējās Rīgas puse."

Iepriekšējā sezonā 34 gadus vecais Ivanāns Rīgas "Dinamo" rindās aizvadīja 39 spēles un atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli. Tāpat uzbrucēja kontā negatīvs lietderības koeficients -5 un nopelnītas 84 soda minūtes.

Savukārt jaunizveidotajā Cerību kausā viņš aizvadīja 11 mačus, kuros pie rezultativitātes punktiem netika, bet nopelnīja lietderības koeficentu -1 un sešas soda minūtes.

Ivanāns vairākus gadus aizvadījis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), spēlējot Monreāls "Canadiens", Losandželosas "Kings" un Kalgari "Flames" rindās. Kopumā hokejists NHL aizvadīja 283 spēles, kurās guva 12 vārtus, izpildīja sešas rezultatīvas piespēles un nopelnīja 569 soda minūtes.

Tāpat Ivanāns savas karjeras laikā piedalījies 228 Amerikas hokeja līgas (AHL) spēlēs, kurās guvis septiņus vārtus, veicis 17 rezultatīvas piespēles un ticis pie 620 soda minūtēm.

Latvijas izlases sastāvā Ivanāns piedalījies tikai 2008.gada pasaules čempionātā.

Viņš valstsvienībā aizvadījis septiņas spēles, kurās rezultativitātes punktus nav guvis, nopelnot 33 soda minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!