Foto: AFP/Scanpix
Latviešu uzbrucējs Raitis Ivanāns ceturtdien atstāja Nacionālās hokeja līgas (NHL) neaizsargāto spēlētāju sarakstu, tāpēc viņu Kalgari "Flames" komanda nosūtīja uz fārmklubu.

Līdz ar to Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošās Ebotsfordas "Heat" komandas sastāvā latvietim būs iespēja aizvadīt pirmo spēli vairāk nekā gada laikā.

Kā ziņots, Ivanāns neaizsargāto spēlētāju sarakstā tika ievietots trešdien, kas nozīmēja, ka viņu 24 stundu laikā savā īpašumā varēja iegūt jebkurš NHL klubs.

Kā ziņots, sākoties jaunajai sezonai, "Flames" komanda ievietoja Ivanānu savainoto spēlētāju sarakstā.

Ivanāns pagājušās sezonas "Flames" komandas pirmajā regulārā čempionāta mačā izkāvās ar Edmontonas "Oilers" spēlētāju Stīvu Makintairu, gūstot smadzeņu satricinājumu.

Treniņus Ivanāns atsāka, vienīgi sākoties šīs sezonas treniņnometnei, tomēr slidoja, tērpts dzeltenā kreklā, kas nozīmēja, ka hokejists nepiedalījās kontakta spēlē. Treniņā septembra nogalē Ivanāns pirmo reizi slidoja bez dzeltenā krekla, jo no ārstiem saņēma atļauju piedalīties arī kontakta cīņās. Tomēr nevienā pirmssezonas pārbaudes spēlē latvietis nepiedalījās.

Tikmēr vēl pirmdien pats Ivanāns sarunā ar "Canadian Press" žurnālistu Krisu Džonstonu atzina, ka viņš beidzot ir gatavs doties laukumā.

Pašreiz NHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Flames" ar četriem punktiem piecos mačos ieņem 12.vietu.

Savukārt "Heat" ar sešiem punktiem četrās spēlēs ieņem otro vietu AHL Rietumu konferences Rietumu divīzijā.

Līdz ar to NHL komandu sastāvos šobrīd vairs nav neviena latviešu hokejista, bet AHL spēlēs jau četri latvieši - bez Ivanāna arī uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kā arī aizsargi Artūrs Kulda un Oskars Bārtulis. Tomēr viņi visi pretendē uz iekļūšanu dažādās NHL vienībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!