Foto: AP/Scanpix

Latviešu hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis ir zaudējis to spožumu un degsmi, kas bija, tāpēc viņam ir jāmaina klubs, uzskata izdevums "SB Nation".

Gudļevskis savas Ziemeļamerikas karjeras laikā lielāko daļu pavada Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Sirakūzu "Crunch", bet tiesības uz viņu pieder Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Tampabejas "Lightning". Kā norāda "SB Nation", Gudļevskis apstājies savā izaugsmē un šobrīd "Lightning" vārtsargu hierarhijā praktiski ir ceturtajā vietā.

Pēc hokeja apskatnieku novērojumiem, Gudļevskis aizvada spožas spēles pret spēcīgiem pretiniekiem, kad ir daudz darba vārtos. Tomēr brīžos, kad pretinieks nav tik aktīvs uzbrukumos un "Crunch" vārtos ir maz darba, Gudļevska spozme pazūd. Šajā sezonā latviešu vārtsargs atvairījis tikai 87,5% metienu, kas ir ļoti vājš rādītājs, ja domā par NHL karjeru.

Pēc "SB Nation" novērojuma, Gudļevskis ir viens no galvenajiem kandidātiem, kuram nepieciešama "dekorāciju maiņa", tāpēc "Lightning" ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans varētu izvēlēties viņu aizmainīt uz citu klubu. "SB Nation" apskatnieki uzskata, ka tā būs pat labāk gan pašam hokejistam, gan klubam.

Kā viena no potenciālajām Gudļevska nākamajām mājvietām minēta Toronto "Maple Leafs", kas "Lightning" varētu atdot savu "otrā kalibra" vārtsargu Garetu Sparksu. Viņš arī spēlē AHL, šajā sezonā Toronto "Marlies" rindās aizvadot sešas spēles. Tomēr tagad "Maple Leafs" viņu ir diskvalificējusi uz nenoteiktu laiku par "incidentu organizācijā", tāpēc Sparksu klubs varētu izvēlēties aizmainīt.

Ja darījums notiktu, abi vārtsargi tikai iegūtu, uzskata "SB Nation". Gudļevska gadījumā, ņemot vērā vārtsargu situāciju "Maple Leafs", latvietis jau šajā sezonā varētu pacīnīties par rezerves vārtsarga lomu aiz pamatvārtsarga Frederika Andersena. Šobrīd "Maple Leafs" otrā vārtsarga loma ir Antuānam Bibo, kas ir Gudļevska līmeņa vārtsargs, uzskata "SB Nation".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!