Latvijas hokeja izlases aizsargs Jānis Jaks pievienojies Čehijas klubam Litvīnovas "Verva", tādējādi izbeidzot spekulācijas par viņa iespējamo pārcelšanos uz agresorvalsti Krieviju un kādu no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem.

Tādējādi nākamajā sezonā "Verva" rindās spēlēs trīs Latvijas izlases aizsargi, jo pirms tam līgumus ar čehu klubu bija noslēguši Kristaps Zīle un Ralfs Freibergs.

"Jānis ir uzbrūkošā tipa aizsargs, kuram bija laba sezona KHL. Ticu, ka viņš mums palīdzēs un būs labs pastiprinājums komandai," saka "Verva" saka izpilddirektors Pāvels Haneks, kurš neslēpj arī gandarījumu, ka izdevies nokārtot visas formalitātes un dabūt hokejista pāreju uz Čehiju.

Savukārt "Verva" galvenais treneris, savulaik pazīstamais čehu hokejists Vladimirs Ružička uzsver, ka Jaks ir "kvalitatīvs aizsargs, kurš regulāri spēlē izlasē" un plāno viņu izmantot spēka spēlē.

Jaks ilgu laiku centās nostiprināties Ziemeļamerikas hokeja tirgū un 2020. gada pavasarī noslēdza līgumu ar Amerikas Hokeja līgas klubu Beikersfīldas "Condors". Tomēr Covid-19 pandēmijas dēļ aizkavējās viņa došanās uz AHL, bet sezonu viņš sāka Rīgas "Dinamo" rindās. 2020./ 2021. gada sezonas turpinājumā Jakam izdevās pārbraukt uz "Condors", kura rindās viņš aizvadīja 20 spēles.

Pagājušajā sezonā Jaks atgriezās Eiropā, noslēdzot līgumu ar KHL klubu "Soči". Krievijas komandā latviešu aizsargs kļuva par vienu no līderiem, 41 spēlē izceļoties ar sešiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm. Vasarā tika mēļots, ka Jaks, pretēji Latvijas nostājai, varētu doties spēlēt uz okupantu līgu KHL, tomēr baumas tagad nav apstiprinājušās un hokejists spēlēs Čehijā.

Jaks ilgstoši ir viens no stabilākajiem Latvijas izlases aizsargiem, kopā valstsvienībā aizvadot 30 spēles, gūstot četrus vārtus un izdarot trīs rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!