Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Leģendārais čehu uzbrucējs Jaromirs Jāgrs pievienosies Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībai Ņūdžersijas "Devils", ziņo ESPN.

Vienošanās panākta uz vienu sezonu, bet tās finansiālie nosacījumi nav zināmi. Tiek vēstīts, ka darījums par oficiālu tiks pasludināts otrdien.

Pagājušajā sezonā Jāgrs saņēma 4,55 miljonus dolāru (2,4 miljonus latu).

Iepriekšējo sezonu čehs pavadīja Dalasas "Stars" un Bostonas "Bruins" rindās, kur spēlēja kopā ar latvieti Kasparu Daugaviņu.

Šobrīd 41 gadu vecais Jāgrs NHL aizvadītajā sezonā piedalījās 45 spēlēs, kuru laikā guva 16 vārtus un veica 19 rezultatīvas piespēles.

Karjeras laikā Jāgrs kopumā NHL aizvadījis 1391 spēli, pretinieku vārtsargus pārspējis 681 reizi, kā arī 1007 reizes rezultatīvi piespēlējis komandas biedriem. Čehs šobrīd ir rezultatīvākais no aktīvākajiem NHL spēlētājiem. Tāpat viņš ar 118 precīziem metieniem dala pirmo vietu ar leģendāro Filu Espozito starp visu laiku labākajiem līgas uzvaras vārtu guvējiem.

Kā zināms, 1991. un 1992.gadā Jāgrs kā pusaudzis kopā ar Pitsburgas "Penguins" komandu ieguva Stenlija kausu, bet 1999.gadā viņš kļuva par līgas vērtīgāko spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!