Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirmdien paziņojusi par jaunas hokeja līgas izveidošanu Eiropā - Hokeja čempionu līgu (HCL), kurā noteiks kontinenta klubu čempionus.

HCL ir Eiropas profesionālo klubu, attiecīgo nacionālo hokeja līgu un IIHF kopprojekts. HČL akciju sabiedrību dibinājuši šie trīs akcionāri un tās mītne būs Šveicē. Klubiem pieder 63% akciju, līgām - 25, bet IIHF - 12% akciju.

Jaunā līga startēs nākamā gada augustā, un sezona noslēgsies 2015.gada februārī. Līgas dibinātāji ir 26 klubi no sešām valstīm - Austrijas, Čehijas, Somijas, Šveices, Vācijas un Zviedrijas, bet līga patur tiesības uzaicināt spēlēt arī citu Eiropas valstu komandas ar tā sauktajiem "wild card" ielūgumiem. Sagaidāms, ka pirmajā sezonā turnīrā spēlēs kopumā 40 komandas, kuras aizvadīs 149 spēles.

IIHF prezidents Renē Fāzels intervijā aģentūrai "R-Sport" izteicies, ka Kontinentālā hokeja līga (KHL) nav vēlējusies iesaistīties HCL.

"Mums bija pārrunas ar KHL, bet viņi dažādu iemeslu negribēja pievienoties mūsu projektam," saka Fāzels. "Šo jautājumu labāk uzdodiet KHL prezidentam Aleksandram Medvedjevam."

Viens no līgu nesadarbošanās iemesliem ir HCL atteikums somu klubam "Jokerit", ko vēlējās KHL, bet HCL direktoru padome to noraidīja.

Kā zināms, pagaidām lielākā hokeja līga Eiropā ir Kontinentālā hokeja līga (KHL), kurā gan iesaistījušies arī klubi no Āzijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!