Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Jaunais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vinipegā sestdien pārdeva visus pieejamos 13 000 sezonas abonementus.

Kā ziņots, kompānija "True North Sports and Entertainment" otrdien paziņoja par Atlantas "Thrashers" komandas iegādi un tās pārcelšanu uz Vinipegu. Jaunās vienības nosaukums pagaidām vēl nav zināms.

Vinipegas halles ietilpība ir tikai nedaudz vairāk par 15 000 vietām. Taču tas kanādiešu kluba līdzjutējiem nebija šķērslis, lai divu dienu laikā iegādātos visus pieejamos sezonas abonementus.

"Nekad neesmu šaubījies, ka visi 13 000 abonementu tiks izpārdoti neticamā ātrumā, kas pierāda cilvēku izsalkumu pēc NHL un viņu uzticību "True North Sports and Entertainment" kompānijai," sacīja NHL komisārs Gerijs Betmens.

Kā ziņots, Betmens jau bija brīdinājis, ka uz katru Vinipegas komandas spēli jābūt izpārdotām visām biļetēm, ja pilsēta vēlas ilgstoši saglabāt līgas klubu.

"Mēs gribam pateikt lielu paldies mūsu uzticīgajiem līdzjutējiem par Vinipegas un Kanādas atbalstu, it īpaši pēdējo divu nedēļu laikā, kas atbalstīja akciju "Drive to 13 000"," atzina "True North Sports and Entertainment" prezidents Džims Ladlovs.

Līdzjutēji abonementus varēja iegādāties no trijām līdz piecām sezonām, kas nodrošinātu apmeklējumu uz visām komandas spēlēm, kaut gan kluba nosaukums pagaidām nav zināms.

Kā ziņots, NHL komanda Vinipegā spēlēs pirmo reizi kopš 1996.gada, kad "Jets" komanda tika pārcelta uz Fīniksu un pārsaukta par "Coyotes".

Jau ziņots, ka pašlaik "True North Sports and Entertainment" pieder Amerikas hokeja līgas (AHL) komanda Manitobas "Moose" un Vinipegas halle "MTS Centre", kurā notiks jaunās komandas spēles.

LETA jau vēstīja, ka "Thrashers" komanda NHL paplašināšanās ietvaros ienāca līgā 1999.gadā. Tomēr tai bija finansiālas problēmas, bet vienības spēles aizvadītajā sezonā apmeklēja vidēji 13 469 skatītāji, kas bija trešais sliktākais rādītājs līgā.

"Thrashers" komandas zaudējumi katru gadu bija aptuveni 20 miljoni dolāru (desmit miljoni latu).

Kā ziņots, tā kļuvusi par otro NHL komandu, kas no Atlantas pārceļas uz Kanādu, - 1980.gadā "Flames" vienība pārcēlās uz Kalgari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!