Foto: F64
Somijas augstākās hokeja līgas - "SM-liiga" - komanda Lāpenrantas "SaiPa" vēl uz vienu sezonu pagarinājusi līgumu ar Latvijas uzbrucēju Robertu Jekimovu, vēsta vienība.

Vienošanās ar Jekimovu pagarināta līdz 2012./2013.gada sezonas beigām.

"Jekimovs ir labs uzbrucējs, kurš prot atrast dažādus radošus risinājumus," par latviešu uzbrucēju izteicās "SaiPa" komandas galvenais treneris Peka Tirkosens. "Viņam ir dabas dots talants un lieliskas iemaņas."

Jekimovs "SaiPa" komandai uz pārbaudes laiku pievienojās pirms pagājušā gada augustā notikušā tradicionālā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņas turnīra, kurā viņa pārstāvētā vienība ierindojās pēdējā, sestajā, vietā. Vēlāk viņš pārbaudes laiku izturēja, noslēdzot vienošanos līdz sezonas beigām.

Šosezon Jekimovs 43 Somijas čempionāta spēlēs guva septiņus vārtus un veica 13 rezultatīvas piespēles, kā arī atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu -3.

Kā ziņots, "SM-liiga" kopvērtējumā "SaiPa" ar 77 punktiem 60 spēlēs palika 11.vietā 14 komandu konkurencē. Līdz izslēgšanas spēļu zonai tai pietrūka tikai viena punkta.

Šobrīd Jekimovs kopā ar Latvijas valstsvienību gatavojas pasaules čempionātam.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!