Foto: F64

Latvijas hokeja uzbrucējs Roberts Jekimovs uz pārbaudes laiku pievienojies Austrijas komandai Grācas "99ers", ziņo portāls "Kleinezeitung.at".

Tiesa, vēl nav zināms, vai Jekimovs dosies laukumā piektdien gaidāmajā Austrijas augstākās hokeja līgas čempionāta mačā, kurā "99ers" savā laukumā tiksies ar Fehērģarmatas "Alba Volan" komandu no Ungārijas.

Kā zināms, vasaras sākumā kļuva skaidrs, ka Jekimovs nepaliks Somijas augstākās līgas komandā Tamperes "Ilves", kurai viņš pievienojās vien pirms iepriekšējās sezonas.

Pašlaik 24 gadus vecais uzbrucējs aizvadītajā sezonā mocījās ar vairākiem savainojumiem un bieži netika pieteikts savas komandas spēlēm. Viņš laukumā devās 39 mačos, gūstot piecus vārtus un veicot sešas rezultatīvas piespēles, kā arī divas cīņas pavadīja, izīrēts valsts otrās līgas - "Mestis" - klubam Lempēles "LeKi".

Aizvadītajā sezonā Jekimovs netika pie spēlēšanas Latvijas izlasē nedz Soču olimpiskajās spēlēs, nedz arī pasaules čempionātā Minskā. Savukārt 2013.gadā viņš piedalījās gan pasaules čempionātā Helsinkos, gan Olimpiādes kvalifikācijas turnīrā.

Pirms tam citas Somijas augstākās līgas komandā Lāpenrantas "SaiPa" uzbrucējs pavadīja divas sezonas. Tāpat Jekimovs savas karjeras laikā spēlējis "Dinamo"/"Juniors" komandā, Zviedrijas kluba "Brynas" jauniešu komandā un "Mestis" vienībā "Jokipojat".

Ar četrās spēlēs izcīnītiem pieciem punktiem "99ers' Austrijas augstākās līgas kopvērtējumā pašlaik ieņem piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!