Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Jaunā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vinipegas "Jets" piedāvājusi Latvijas aizsargam Artūram Kuldam pagarināt līgumu, kas noslēgsies 1.jūlijā.

"Jets" komanda Kuldam un vēl septiņiem hokejistiem piedāvājusi kvalifikācijas līgumus, kas paredz, ja spēlētājam aizvadītajā sezonā alga bija zem 660 000 ASV dolāru (324 720 latiem), tad jaunajam līgumam jābūt 110 procentu apmērā no iepriekšējā. Ja līgums bijis līdz miljonam dolāru (492 000 latu), tad jaunajam jābūt 105 procentu apmērā, bet, ja iepriekšējais līgums bija virs miljona dolāru, tad jaunajam jābūt tikpat lielam.

Kā ziņots, līdz šim Kulda piederēja Atlantas "Thrashers" komandai, bet nākamajā sezonā tā pārcelsies uz Vinipegu un iegūs "Jets" vārdu.

"Thrashers" komanda Kuldu draftēja 2006.gadā, bet šajā laikā Latvijas aizsargs NHL aizvadījis tikai sešas spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušajā sezonā Kulda "Thrashers" sastāvā piedalījās divās cīņās, bet lielāko daļu sezonas spēlēja Amerikas hokeja līgas (AHL) komandas Čikāgas "Wolves" sastāvā, kurā 69 spēlēs guva piecus vārtus un izpildīja 12 rezultatīvas piespēles.

1.jūlijā līgums ar Otavas "Senators" komandu beigsies arī latviešu uzbrucējam Kasparam Daugaviņam, bet ar Dalasas "Stars" vienību līgums noslēgsies aizsargam Kārlim Skrastiņam.

Savukārt Raitim Ivanānam joprojām ir spēkā vienošanās ar Kalgari "Flames" komandu, bet Oskars Bārtulis arī nākamajā sezonā būs Filadelfijas "Flyers" vienības īpašums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!