Foto: F64

Latvijas uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Lavālas "Rocket" komanda trešdien izcīnīja uzvaru pār Jūtikas "Comets" Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā, bet vārtsarga Matīsa Kivlenieka Klīvlendas "Monsters" zaudēja Ročesterā.

"Rocket" izbraukuma spēlē uzvarēja ar 4:3 (0:2, 3:1, 1:0).

Jevpalovs šajā mačā metienus pa vārtiem neizdarīja un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Latviešu uzbrucējs šosezon 13 AHL čempionāta spēlēs iemetis divus vārtus.

Jau pirmajā trešdaļā "Rocket" nonāca iedzinējos ar 0:2, tomēr pēc tam spēja atspēlēties un pārņemt vadību, kā arī tikt pie uzvaras.

Citā trešdienas AHL mačā zaudējumu piedzīvoja vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters", kas viesos ar 2:5 (0:2, 1:1, 1:2) piekāpās Ročesteras "Americans".

Kivlenieks šajā spēlē palika rezervē, bet Žans Fransuā Berubē atvairīja 34 no 39 metieniem. Šosezon Berubē deviņos mačos vidēji ielaidis 3,57 ripas un atvairījis 88,9% metienu, savukārt Kivlenieks piedalījies tikai trīs spēlēs, kurās caurmērā kapitulējis 2,33 reizes un atvairījis 91,8% metienu.

Atlantijas divīzijas kopvērtējumā piektajā vietā ar 13 punktiem 11 spēlēs atrodas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrantonas "Penguins", kur sestā starp astoņām vienībām ar 13 punktiem 14 spēlēs ir Hēršijas "Bears", kuras sastāvā nespēj iekļūt aizsargs Kristofers Bindulis.

Savukārt Ziemeļu divīzijas otrajā vietā ar 15 punktiem 13 cīņās atrodas Klīvlendas "Monsters", kamēr ceturtā ar 15 punktiem 13 mačos ir "Monsters", bet septīto pozīciju ar desmit punktiem 12 spēlēs ieņem cita uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Belevilas "Senators".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!