Foto: AP/Scanpix/LETA
2018. gada pasaules čempionāts hokejā junioriem Bufalo, ASV, iesācies ar vairākiem iespaidīgiem spēļu rezultātiem un likumsakarīgām uzvarām.

Visgraujošāko uzvaru pasaules čempionāta ieskaņā guvusi ASV izlase, kas turnīra pirmajā mačā ar 9:0 (5:0, 2:0, 2:0) pārspēja Dānijas juniorus. Kopumā ASV izlasē vārtus guva septiņi spēlētāji, tikai Keisijam Mitelstatam un Kīferam Belousam izdevās Dānijas izlases vārtsargu Emīlu Granso pārspēt divas reizes. Savukārt ASV izlases vārtsargs Džozefs Volls čempionātu iesāka ar "sauso" uzvaru, atvairot visus 17 metienus.

Iespaidīga uzvara arī Zviedrijas junioriem, kas čempionāta pirmajā spēlē ar 6:1 (1:1, 3:0, 2:0) sagrāva Baltkrievijas izlasi.

Baltkrieviem pretspara pietika tikai pirmajam periodam, kas noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1, turklāt abas komandas vārtus guva, spēlējot nevienādos sastāvos. Mača rezultātu atklāja zviedri, kad astotajā minūtē Eliass Petersons realizēja skaitlisko vairākumu. Baltkrievi izlīdzinājumu panāca 15. minūtē, turklāt esot skaitliskajā mazākumā, – vārtus guva Jegors Šaragnovičs.

Spēles turpinājumā vārtus jau guva tikai Zviedrijas izlase, ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Liass Andersons.

Sīvā cīņā pie pirmās uzvaras šajā čempionātā tika arī kanādieši, kas ar 4:2 (3:1, 1:1, 0:0) pārspēja Somijas junioru izlasi.

Izšķirošo pārsvaru kanādieši ieguva pirmajā periodā, kurā uzvarēja ar 3:1. Somi šai spēlē divreiz samazināja kanādiešu pārsvaru līdz vieniem vārtiem, taču izlīdzināt rezultātu nespēja un čempionātu iesāka ar zaudējumu.

Principiālā cīņā ar Krievijas izlasi uzvaru turnīra ieskaņā guva Čehijas junioru izlase, kas izturēja krievu spiedienu mača nogalē un izrāva uzvaru ar 5:4 (2:2, 2:0, 1:2).

Izšķirošo pārsvaru čehi ieguva otrajā periodā, kuram noslēdzoties bija vadībā ar 4:2. Toties trešās trešdaļas sākumā gūtie piektie vārti ļāva Čehijas komandai nodrošināt uzvaru spēlē, jo mača beigās pusotras minūtes laikā krievi samazināja pretinieku pārsvaru līdz vieniem vārtiem. Pamatlaika pēdējā minūtē, kad noraidījumu bija izpelnījies Čehijas izlases uzbrucējs Petrs Kodīteks, Krievijas izlases vārtsargs Vladislavs Suhačovs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču čehiem izdevās noturēt uzvaru ar 5:4 un iegūt trīs punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!