Latvijas vārtsarga Jāņa Kalniņa un uzbrucēja Rolanda Vīgnera pārstāvētās komandas šonedēļ kvalificējās Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas izslēgšanas turnīram, kamēr pārējiem latviešiem šis čempionāts ir noslēdzies.

Vīgners otrdien guva uzvaru nesošos vārtus, viņa pārstāvētajai Francijas vienībai Ruānas "Dragons" viesos ar rezultātu 4:2 (1:0, 1:2, 2:0) pārspējot Rungstedas "Seier Capital".

Vīgners vārtus guva trešā perioda piektajā minūtē, kad no tuvas distances iebakstīja ripu vārtos un panāca 3:2.

Trešdien G apakšgrupā maču aizvadīja uzbrucēja Oļega Šišļaņņikova un vārtsarga Jāņa Vora pārstāvētā Doņeckas "Donbass", kas viesos ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) bija pārāka pār Klāgenfurtes KAC.

Šišļaņņikovs mačs 55.minūtē guva viesiem uzvaras vārtus. Voris spēles ceturtajā minūtē nomainīja Andreju Makarovu un turpinājumā ielaida tikai vienus vārtus, pretiniekiem visa mača laikā izdarot 17 metienus.

G apakšgrupā Ruānas hokejisti ar desmit punktiem sešās spēlēs bija otrie, kamēr Ukrainas vienība iekrāja astoņus punktus, kas deva trešo vietu, bet liedza iekļūt nākamajā kārtā.

Tikmēr vārtsargs Jānis Kalniņš otrdien palika rezervē, kamēr Zviedrijas čempione Vēkšes "Lakers" mājās ar 4:2 (1:2, 1:0, 2:0) uzvarēja Turku TPS. "Lakers" vārtus sargāja Ādams Omans, kurš atvairīja 12 no 14 metieniem.

"Lakers" desmit punkti sešās spēlēs deva otro vietu A apakšgrupā un ceļazīmi uz nākamo kārtu.

Savukārt Egils Kalns, Artūrs Ševčenko un Frenks Razgals otrdien guva vārtus mačā, palīdzot Polijas vienībai Jastšembes GKS viesos ar rezultātu 7:3 (2:0, 2:1, 3:2) uzvarēt Norvēģijas vienību Askeres "Frisk".

Razgalam un Kalnam bija arī pa rezultatīvai piespēlei, bet trīs vārtu guvumos asistēja Vitālijs Pavlovs. No sešiem GKS komandas latviešiem punktus neguva Māris Jass un Ēriks Ševčenko.

GKS ar septiņiem punktiem sešās spēlēs H apakšgrupā ieņēma trešo vietu un nākamajam posmam nekvalificējās.

Čempionu līgas sezonu ar uzvaru noslēdza arī uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne", kas trešdien viesos ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) bija pārāka pār Manheimas "Adler". Lozannieši ar astoņiem punktiem C apakšgrupā bija trešie un "play-off" neiekļuva.

Jau iepriekš cerības uz izslēgšanas turnīru bija zaudējusi uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav", kas otrdien viesos ar 3:7 (3:3, 0:1, 0:3) piekāpās Cīrihes "Lions". Čehijas klubam viens punkts neļāva B apakšgrupā pakāpties augstāk par ceturto vietu.

Tāpat kā Voris, arī Kristers Gudļevskis trešdien iesaistījās spēlē uz maiņu, kamēr viņa pārstāvētā Bratislavas "Slovan" mājās ar 1:4 (0:0, 1:3, 0:1) zaudēja Tršinecas "Ocelārži". Apmēram pusi no laukumā pavadītā laika Gudļevskis atvairīja 18 metienus. "Slovan" sešās spēlēs palika bešā un likumsakarīgi F apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu.

Čempionu līgā spēlē 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Pamatturnīrs noslēdzās trešdien, kad katra komanda būs grupā aizvadījusi pa sešām spēlēm. Pēc tam sāksies izslēgšanas turnīrs, kura kulminācija būs 2022.gada 1.martā, kad iecerēts fināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!