Vārtsargs Jānis Kalniņš jau ieradies Habarovskā, lai sāktu treniņus ar vietējo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu "Amur". Tiesa, vēl pagājušajā nedēļā klubs nebija saņēmis vārtsarga pārejas atļauju no Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF).

Kalniņš jūlija sākumā noslēdza līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Habarovskas "Amur", lai gan Latvijas Sporta likums liedz sportistiem doties peļņā uz Krieviju vai tās sabiedroto Baltkrieviju. Pats hokejists neslēpa, ka dodas spēlēt uz karu Ukrainā sākušo Krieviju naudas dēļ. Neoficiāli izskanējis, ka Kalniņa alga būšot 700 000 eiro. Hokejistu došanās peļņā uz diktatora Vladimira Putina zemi jau piesaistījusi arī drošības dienestu uzmanību.

Šajās dienās vārtsargs ieradies Habarovskā un ar komandu uzsāks gatavošanos kārtējai KHL sezonai. "Ceļš bija interesants – 12 vai 14 stundas ar autobusu līdz Sanktpēterburgai, bet pēc tam vēl 12 stundu lidojums līdz Novosobirskai un Habarovskai. Jauks nedēļas nogales ceļojums. Jūtos kā zombijs. Šeit ir cita laika zona, to šobrīd jūtu."

Interviju okupantu kluba pārstāvjiem Kalniņš sniedza angliski. Kā norādīja vārtsargs, viņš ar treneriem par savu lomu komandā vēl nav runājis, turklāt arī ar komandas biedriem tikai sasveicinājies.

"Šovasar lielākoties man bijuši treniņi bez ledus. Aprunāšos ar fiziskās sagatavotības un vārtsargu treneriem, lai saprastu, ko viņi šeit ir darījuši, un pielāgošu savu treniņplānu. Domāju, ka esmu diezgan labā formā," stāstīja Kalniņš, kurš video noslēgumā krievu valodā pasveicināja Habarovskas līdzjutējus.

Latvijas izlases sastāvā Kalniņš laukumā devies divos pasaules čempionātos, kā arī šogad Pekinas olimpiskajās spēlēs. Pēc lēmuma pievienoties "Amur" viņam durvis uz valstsvienību būs slēgtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!