Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš šobrīd nav atrodams krievu okupantu kluba Habarovskas "Amur" pieteikumā, taču tā vadība saglabā optimismu.

Kalniņš jūlijā pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai "Amur", un viņš publiski neslēpa, ka tas ir materiālu iemeslu dēļ. Viņš bija redzams kluba mājaslapā komandas sastāva sadaļā, taču nu jau kādu laiku tajā nav atrodams.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidīja "Amur" transfēra pieprasījumu, turklāt to joprojām nav izdarījusi arī Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF), tāpēc vārtsargs joprojām nav atrodams "Amur" pieteikumā un nevar piedalīties mačos. Kalniņš jau pirms vairākām nedēļām ieradās Habarovskā.

"Esam optimistiski noskaņoti. Līdz ko starptautiskais transfērs tiks apstiprināts, mēs varēsim pilnībā noslēgt šo pāreju," aģentūra TASS citē "Amur" ģenerālmenedžeri Romānu Kramaru. Klubs gaida IIHF apstiprinājumu, cerot, ka tas drīzumā tiks saņemts. Šajā lietā esot iesaistījusies arī Krievijas Hokeja federācijas un KHL vadība.

"Pārrunu procesā ar Jāni ļoti ātri atradām kopīgu valodu - mums bija vajadzīgs spēlētājs, un Kalniņš vēlējās spēlēt "Amur"," skaidroja Kramars. "No kluba un spēlētājs puses viss ir izdarīts atbilstoši KHL reglamentam."

Jaunā KHL sezona sākas jau nākamnedēļ - 1. septembrī. Paredzēts, ka KHL spēlēs arī Latvijas uzbrucējs Nikolajs Jelisejevs, kurš vienojies par līgumu ar Vladivostokas "Admiral".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!