Latvijas Hokeja federācija (LHF) un Baltkrievijas Hokeja asociācija (BIHA) piektdien parakstīja savstarpējo līgumu par 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanu Minskā un Rīgā.

"Noslēdzies ļoti svarīgs posms sadarbībā ar Baltkrievijas Hokeja federāciju. Ļoti nopietnās un pārdomātās sarunās esam nonākuši pie līguma parakstīšanas. Mēs veiksmīgi ejam uz priekšu, lai Rīgā un Minskā notiktu labākais čempionāts vēsturē," sacīja LHF prezidents Aigars Kalvītis.

"Mēs jau ilgi strādājam pie šī projekta. Mēs sagaidām divu valstu sinerģiju, lai turnīru varētu aizvadīt vēl augstākā līmenī nekā iepriekš," piebilda BIHA priekšsēdētājs Genādijs Savilovs.

Tikmēr BIHA priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Gončarovs šajā saistībā uzsvēra, ka "Arēna Rīga" ietilpība ir lielāka nekā Minskas "Čyžoŭka-Arena", kura kalpoja kā otrā spēļu halle Baltkrievijā notikušajā 2014. gada pasaules čempionātā.

Savilovs arī uzsvēra šī vakara Rīgas un Minskas "Dinamo" savstarpējās spēles nozīmi. BIHA delegācija apmeklēs zem atklātās debess organizēto spēli.

Savukārt LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols stāstīja par treniņu halles būvēšanu Daugavas stadiona teritorijā. "Projekts sevī ietver vairākas sporta būves, bet ledus hallē būs divi laukumi. Tā varētu būt arī Latvijas hokeja izlases potenciālā mājvieta. Būvdarbu apjoms iezīmēti 8,7 miljonu vērtībā," skaidroja Koziols.

Ledus halli, kurā paredzēta vieta arī daiļslidošanai, kērlingam un šorttrekam, paredzēts nodot ekspluatācijā 2021. gada janvārī, bet tās ietilpība varētu būt līdz 700 vietām.

Koziols arī minēja, ka tiks saglabāts iepriekš izmantotais čempionāta pieteikuma logotips, kurā redzamas abu organizētāju valstu nacionālās krāsas, un turnīra sauklis "kaisle, bez robežām" [Passion. No borders]. Federācijas vienojušās arī par konkursu, kurā abu valstu mākslinieki, varēs iesniegt savus pieteikumus čempionāta talismanam.

"Latvijas Hokeja federācija ir pārliecināta, ka mēs spēsim šo čempionātu noorganizēt ar pozitīvu zīmi. Ja mēs ar čempionātu nopelnīsim naudu, tad mūsu mērķis ir to novirzīt Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja attīstībai. Tā tas notiek arī daudzās citās valstīs," atbildot uz jautājumu par iespējamo čempionāta peļņu, izteicās Kalvītis.

Viesturs Koziols arī uzsvēra, ka biļešu izplatīšana līdzjutējiem iespējama tikai pēc turnīra grafika noteikšanas. Tāpēc tās varēs iegādāties ne ātrāk kā 2020. gada oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!