Foto: AP/Scanpix/LETA

Kanādas Hokeja federācijai ("Hockey Canada") izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF), tāpēc kanādieši pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm izvēlējusies aizvadīt treniņnometni Rīgā, intervijā LHF preses dienestam atklāja Kanādas hokeja federācijas izlašu direktors Skots Salmonds.

Kanādas hokeja izlase pirms 2018.gada olimpiskajām spēlēm 4.februārī "Arēnā Rīga" aizvadīs pārbaudes maču ar Latvijas nacionālo valstsvienību. Kanādas olimpiskā izlase Rīgā plāno ierasties savā labākajā sastāvā. Izņēmumi varētu būt daži spēlētāji, kuri vēl nebūs atbrīvoti no saviem pienākumiem klubos.

"Viennozīmīgi šajā Kanādas izlasē spēlēs visi labākie hokejisti, kuri šobrīd nespēlē NHL, bet kuriem ir pieredze šajā pasaules spēcīgākajā līgā. Sešos dažādos turnīros esam veltījuši daudz laika un pūļu, lai izvērtētu Eiropā spēlējošo hokejistu sniegumu," atzina Salmonds.

Kanādas izlases vadība arī atklāja, kāpēc par savu treniņnometni izvēlējās tieši Rīgu. "Pēdējā gada laikā mums ar Latvijas Hokeja federāciju izveidojusies ļoti laba un cieša sadarbība. Tādēļ arī izvēlējāmies Latviju par pēdējo galamērķi pirms olimpiādes. Domāju, ka šī spēle starp Latviju un Kanādu būs aizraujoša un labi organizēta. Vēlos izteikt pateicību Latvijas Hokeja federācijai par uzņemšanu," turpināja Kanādas izlases pārstāvis.

Lai arī Phončhanas olimpiskajās spēlēs nevarēs piedalīties neviens Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejists, tomēr Kanādas ambīcijas tas nemaina.

"Katru reizi, kad Kanāda piedalās starptautiskajos turnīros, mūsu mērķis ir tikai viens – zelts. Protams, mēs apzināmies, ka tas ir liels izaicinājums, jo NHL spēlē liels skaits kanādiešu. Esam pārliecināti, ka šī Kanādas komanda spēlēs tādā pašā stilā kā iepriekšējā, lai visa valsts varētu ar mums lepoties," uzsvēra Salmonds.

Kanādas izlase iepriekš pārbaudes spēles Rīgā aizvadījusi 2003. un 2005.gadā. Pirmajā reizē Latvija piekāpās ar 1:3, bet otrajā duelī tika piedzīvota neveiksme ar 3:5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!