Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kanādas ukraiņu kongress (UCC) vērsies pie Kanādas valdības ar aicinājumu liegt valstī iebraukt Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas "Capitals" krievu hokeja zvaigznei Aleksandram Ovečkinam, kurš ir kvēls Krievijas diktatora Vladimira Putina piekritējs un nav nosodījis Krievijas pastrādātās zvērības Ukrainā.

Ovečkins ar "Capitals" šosezon jau vairākas reizes viesojies Kanādā, bet Ziemassvētkos spēlē pret Otavas "Senators" izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Pēc gadu mijas "Capitals" paredzētas vien divas spēles Kanādā – 23. janvārī pret Toronto "Maple Leafs" un 6. aprīlī pret Monreālas "Canadiens".

UCC savā aicinājumā norāda, ka Ovečkins ilgstoši ir Krievijas agresora Putina atbalstītājs, nenosodot Krievijas uzsākto genocīdu pret Ukrainu un ukraiņu tautu.

Ovečkins, kuram netrūkst pielūdzēju arī Latvijā, 2017. gadā, kad Putins un Krievija jau bija okupējusi Ukrainai piederošo Krimu, uzņēmās atbalstīt "savu vadoni" un izveidoja "Putin's team".

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Ovečkins vairs neuzdrošinājās paust skaidru atbalstu diktatoram Putinam vai, tieši pretēji, viņu nosodīt, bet vēlāk NHL vai tās spēlētāji par Krievijas agresiju izvairījās runāt - šī tēma Ziemeļamerikas laukumos ir tabu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!