Foto: F64

Pieredzējušais aizsargs Arvīds Reķis noslēdzis savu hokejista karjeru, ziņo viņa pārstāvētais Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) klubs Augsburgas "Panther".

Profesionālajā hokejā 40 gadus vecais Reķis aizvadīja 19 sezonas.

"Hokejs bija visa mana dzīve. Aizvadīju brīnišķīgus laikus Ziemeļamerikā, Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un Volfsburgā. Desmit gadus man bija iespēja spēlēt Augsburgā, kur es atradu jaunas mājas un hokejā piedzīvoju neaizmirstamus brīžus. Vēlos pateikties kluba vadībai, komandas biedriem un labākajiem faniem DEL čempionātā. Man un manai ģimenei šobrīd Augsburgā sākas jauna dzīve," teica Reķis.

Reķis regulāri spēlēja arī Latvijas izlasē – tās sastāvā viņš piedalījās septiņos pasaules čempionātos, kā arī trijās olimpiskajās spēlēs 2006. gadā Turīnā, 2010. gadā Vankūverā un 2014. gadā Sočos.

Valstsvienībā Reķis pēdējo reizi spēlēja 2017. gadā, bet pasaules čempionātos viņš pēdējo reizi spēlēja 2011. gadā.

Profesionāļa karjeru Reķis uzsāka Ziemeļamerikā, kur spēlēja Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) čempionātā, tika pie iespējas uzspēlēt arī Amerikas Hokeja līgā (AHL). Savukārt 2003. gadā viņš atgriezās Eiropā un pēc debijas izlasē pievienojās tieši Augsburgas klubam, kur pavadīja piecas sezonas, bet pēc tam viņš divus gadus spēlēja citā DEL vienībā Volfsburgas "Grizzly Addams".

Pēc vairākām sezonām Vācijā aizsargs 2010. gadā pievienojās Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" un debitēja nesen izveidotajā KHL čempionātā. Dzimtenē Reķis spēlēja četras sezonas.

Visbeidzot 2014. gadā Reķis atgriezās Augsburgā un šīs pilsētas komandā nospēlēja vēl piecas sezonas.

Kopumā DEL čempionātā Reķis aizvadīja 576 spēles, kurās guva 47 vārtus un veica 108 rezultatīvas piespēles. Tikmēr KHL viņa kontā kopumā 178 spēles, trīs vārti un 14 rezultatīvas piespēles.

"Panther" klubs īpaši atvadīsies no Reķa kādā no nākamās DEL sezonas pirmajām mājas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!