Latvijas izlases hokejists Kārlis Čukste, kurš pēc "Deutschland Cup" turnīra nu jau aizvadījis četras spēles valstsvienības rindās, drīz iegūs maģistra grādu, bet sezonas ievadu "Optibet" hokeja līgā uzskata par vērtīgu pieredzi, sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) klāsta 23 gadus vecais sportists.

Pēc veiksmīgi aizvadītas sezonas Latvijā un pasaules čempionāta U-18 vecuma grupā 2015. gadā Kārli Čuksti piektajā kārtā ar 130. numuru draftēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda San Jose "Sharks". Čukste ir viens no Latvijas jaunās hokeja talantu paaudzes, pēdējos četrus gadus aizvadot ASV NCAA studentu līgas Kvinipekas universitātes komandā.

Taču šobrīd pandēmijas apstākļos aizsargs spēlē Latvijā, lai uzturētu sevi formā un jebkurā brīdī būtu gatavs atgriezties ASV, kur viņu sagaida cīņa par vietu NHL vai AHL vienībā Sanhosē "Barracuda".

Sezonas pirmajās desmit spēlēs "Mogo"/LSPA komandas sastāvā hokejists paspējis sakrāt 11 punktus (septiņi vārti un četras rezultatīvas piespēles). Viņš jau guvis bakalaura grādu psiholoģijā, bet drīz saņems maģistru biznesa administrācijā.

"Četri gadi universitātē bija četri labākie gadi manā mūžā," atzīst hokejists. "Visiem iesaku izvēlēties šo ceļu. Pirmkārt, tu attīsties kā cilvēks, jāiemācās ieiet citā sociālajā tīklā. Hokeja ziņā kļūsti daudz fiziski spēcīgāks, domāšana paliek ātrāka. Pēc tam aizejot uz profesionālo hokeju, vieglāk paliek spēlēt."

Čukste jau 2015. gadā debitēja izlases sastāvā, piedaloties pārbaudes spēlē pret Baltkrievijas izlasi, bet nupat "Deutschland Cup" turnīra spēlē pret Vācijas U-23 izlasi guva pirmos vārtus Latvijas valstsvienības labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!