Foto: F64
Latviešu hokejists Mārtiņš Karsums sestdien izcēlies ar kārtējo vārtu guvumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai un Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai čempionvienībai Maskavas "Dinamo" izglābties no zaudējuma.

"Dinamo" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (0:1, 1:1, 3:1) dramatiskā cīņā pieveica Zagrebas "Medveščak" komandu no Horvātijas.

Latvietis guva Maskavas kluba pirmos vārtus otrā perioda otrajā minūtē, izlīdzinot rezultātu 1:1. Tomēr turpinājumā Zagrebas klubs divreiz prata izvirzīties vadībā, bet divkārtējie Gagarina kausa ieguvēji 50 sekundes pirms spēles beigām panāca izlīdzinājumu 3:3. Šķita, ka abu komandu dueli turpināsies papildlaikā, tomēr pretējās domās bija Deniss Mosaļovs, kurš guva uzvaras vārtus vien četras sekundes pirms pamatlaika beigām.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un četras sekundes, spēlējot maskaviešu otrajā virknējumā. No trim metieniem latvietim izdevās realizēt vienu, kā arī uzvarēt vienā no četriem iemetieniem.

Šīs sezonas 19 mačos Karsums guvis sešus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr zaudējumu piedzīvojusi latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas vienība Doņeckas "Donbass", kas izbraukumā ar 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) izbraukumā piekāpās Podoļskas "Vitjaz" hokejistiem.

Vēl līdz trešās trešdaļas vidum rezultāts bija neizšķirts 2:2, taču tad mača 53.minūtē "Vitjaz" hokejists Aleksandrs Vasiļjevs guva trešos vārtus, bet minūti un piecas sekundes pirms pamatlaika beigām Maksims Afinogenovs dubultoja rezultāta starpību.

Bārtulis šajā mačā laukumā pabija 23 minūtes un astoņas sekundes, vienu reizi nesekmīgi metot pa pretinieku vārtiem.

Savukārt zaudējumu papildlaikā piedzīvojusi Pētera Skudra vadītā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", savā laukumā ar 3:4 (0:0, 3:1, 0:2, 0:1) piekāpjoties Maskavas "Spartak" hokejistiem.

Zīmīgi, ka vēl trešās trešdaļas sākumā Ņiņijnovgorodas "Torpedo" bija vadībā ar 3:1, tomēr iegūto pārsvaru izsēja itin viegli.

Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" ar 41 punktu 19 spēlēs ieņem otro vietu, par punktu atpaliekot no Sanktpēterburgas SKA, bet par deviņiem punktiem apsteidzot Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", kurai divas spēles rezervē. Savukārt "Donbass" ieņem piekto vietu - 28 punkti 18 cīņās.

Savukārt Skudras trenētā "Torpedo" Austrumu konferencē ar 26 punktiem 17 spēlēs ieņem sesto vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!