Foto: LETA

Kaut uzbrucējs Mārtiņš Karsums Latvijas hokeja izlasē pasaules čempionātos nav spēlējis jau kopš 2010.gada, spēlētājs uzsver, ka valstsvienībai palīdzēs vienmēr, kad vien ļaus veselība.

Svētdien Karsums guva vārtus, tomēr Latvijas izlase izšķirošajā atlases mačā ar rezultātu 2:3 piekāpās Vācijai un palika bez ceļazīmes uz 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

"Pietrūka vienu gūto vārtu. Fiziski bijām gatavi tikpat labi kā viņi, ja ne vēl labāk," pēc mača sarunā ar aģentūru LETA teica Karsums. "Šis bija kā fināls, un bija jāatdod sevi simtprocentīgi, ko arī izdarījām. Paldies komandai, ka cīnījāmies no pirmās līdz pēdējai minūtei."

"Bija ļoti labas sajūtas būt ar izlasi tās labākajā sastāvā. Vienmēr prieks spēlēt izlasē, lai gan traumu dēļ daudz nav sanācis to darīt. Patīkami, ka mani izsauca un bija iespēja pacīnīties par olimpisko kvalifikāciju. Nedaudz pietrūka, tomēr ar to dzīve nebeidzas," pauda Karsums. "Šo nedēļu atcerēšos tikai ar pozitīvām emocijām, lai gan zaudējām izšķirošo spēli. Nebiju ilgi spēlējis ar šiem čaļiem."

"Pēc nonākšanas iedzinējos ar 0:2 zinājām, ka nav ko zaudēt. Gājām tālāk un sitāmies. Mums arī sanāca. Vairākumā gūtie vārti nebija improvizācija, tas bija atstrādāts treniņā," maču ar Vāciju atcerējās Karsums, atklājot, ka sākumā pat spēlētāji nav sapratuši, kāpēc tika veikta vārtsargu maiņa. "Tobrīd domāju, ka varbūt Kristeram Gudļevskim ir trauma."

Karsums Latvijas izlases sastāvā spēlējis trijos pasaules čempionātos, bet pēc 2010.gada viņš piedalījies vien divos olimpiskajos kvalifikācijas turnīros un Soču olimpiskajās spēlēs. Pavasarī uzbrucējs izlasei pēdējos gados atsaka, jo uzreiz pēc sezonas viņam allaž tiek veikta ceļgala operācija.

"Ja nebūs traumas, protams, spēlēšu izlasē un nekad neatteikšu. Uz vecumu situācija ar celi nevar kļūt labāka, bet tikai paliek sliktāk. Mēģinu darīt visu, kas manos un dakteru spēkos - šeit, Krievijā, Vācijā, esmu daudz kur braukājis. Mēģinu savest ceļgalu kārtībā, bet laiks rādīs," Karsums solījumus par nākotni nedeva, bet uzsvēra, ka vēlētos palīdzēt izlasei.

Karsums olimpiskajā kvalifikācijā trijos mačos guva divus vārtus, bet pirms tam viņš oficiālos mačos ar precīziem metieniem nebija izcēlies kopš 2015.gada 20.novembra, jo visu pagājušās sezonas otro pusi latvietis izlaida traumas dēļ. Ikdienā uzbrucējs pārstāv Kontinentālās hokeja līgas komandu Maskavas "Dinamo", kas jaunās sezonas pirmajās sešās spēlēs guvusi piecas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!