Foto: LETA

Piekto uzvaru pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs trešdien izcīnīja latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, ko trenē Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) uzveicot Magņitogorskas "Metallurg" spēlētājus.

Rezultātu desmitajā minūtē atklāja mājinieku spēlētājs Dmitrijs Višņevskis, bet otrajā trešdaļā izlīdzinājumu panāca Sergejs Mozjakins, kurš tagad atgriezies līgas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

Savukārt uzvaras vārtus 56.minūtē iemeta Deniss Kokarevs, kurš uzbrukuma zonā atņēma pretiniekam ripu un uzreiz meta rezultatīvi.

Karsums šajā duelī laukumā pavadīja 16 minūtes un 45 sekundes, veicot vienu metienu pa pretinieku vārtiem un zaudējot vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās. Tāpat viņš izpildīja trīs spēka paņēmienus.

Šīs sezonas 13 spēlēs Karsums guvis četrus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Maskavas komanda KHL atteikumu draftā ievietoja citu Latvijas uzbrucēju Kasparu Daugaviņu, ko vēlāk izvēlējās viena no līgas vājākajām komandām Habarovskas "Amur". Tiesa, pirmdien pēc Daugaviņa iniciatīvas notika maiņas darījums, kā rezultātā viņš pievienojās latviešu speciālista Pētera Skudras trenētājai Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienība, kas izbraukumā ar 2:3 (2:2, 0:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Horvātijas vienības Zagrebas "Medveščak", kas izcīnīja piekto panākumu pēc kārtas. Uzvaras vārtus pagarinājuma trešajā minūtē iemeta kanādiešu aizsargs Džefrijs Kinreids.

Tomēr Pujacs, kurš nedēļas nogalē guva smadzeņu satricinājumu, izlaida otro maču pēc kārtas.

Savukārt trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Ufas "Salavat Julajev" komanda, kas izbraukumā ar 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) piekāpās Podoļskas "Vitjaz" spēlētājiem. Uzvarētāju vārtsargs Harri Seteri atvairīja visus 38 pretinieku raidījumus.

Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" komanda ar iekrātiem 30 punktiem 14 mačos saglabājusi trešo pozīciju, tomēr tai ir otrais lielākais punktu skaits visā līgā, atpaliekot vienīgi no Maskavas CSKA, kas tikusi pie 32 punktiem 15 cīņās.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 19 punktiem 15 mačos ieņem 11.vietu, tomēr no labāko astotnieka joprojām atpaliek par pieciem punktiem.

Savukārt Austrumu konferences līderi ar 30 punktiem 16 mačos ir Novosibirskas "Sibirj", bet "Ņeftehimik" hokejisti ar 24 punktiem atrodami piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!