Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālo hokeja līgu (NHL) skāris vēl viens seksa skandāls – pēdējo gadu viena no līgas spēcīgākajām komandām Tampabejas "Lightning" uz laiku atstādinājusi 33 gadus veco Aienu Koulu, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Pārmetumi Koulam parādījās piektdien sociālajā tīmeklī "Twitter". Kāda anonīma lietotāja ierakstā apgalvoja, ka Kouls viņu izmantojis četrus gadus, "sākot no brīža, kad es biju nepilngadīga vidusskolniece". Anonīmā lietotāja norādīja, ka Kouls "labi apzinājās manu vecumu" iespējamās seksuālās vardarbības laikā. Ierakstā netiek norādīts, kad un kur iespējamie pārkāpumi bijuši.

"Mūsu organizācija nopietni uztver šīs apsūdzības. Kamēr cenšamies iegūt vairāk informācijas un gaidām izmeklēšanas rezultātus, esam nolēmuši uz laiku atstādināt Aienu Koulu. Neviens no kluba pārstāvjiem, ieskaitot spēlētājus, šobrīd nesniegs sīkākus komentārus," teikts "Lightning" paziņojumā.

Pēdējo trīs gadu Stenlija kausa fināliste "Lightning" nenorāda, kas veiks izmeklēšanu – klubs, līga vai likuma aizstāvji.

Pats hokejists ar sava aģenta Kevina Magnusona starpniecību paziņojumā pilnībā noliedza savu vainu, apliecinot vēlmi sadarboties ar līgu, komandu un visām iestādēm gaidāmajā izmeklēšanā.

Kouls aizvadīs 13. Sezonu pasaules spēcīgākajā līgā. Šovasar viņš kā brīvais agents noslēdza viena gada līgumu ar "Lightning", bet pagājušajā sezonā spēlēja Karolīnas "Hurricanes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!