Foto: F64
Latvijas hokeja aizsargs Renārs Demiters un vārtsargs Kristaps Stiģis līdz sezonas beigām parakstījuši līgumus ar Kazahstānas čempioniem Atirau "Beibaris", informē hokejistu pārstāvētā aģentūra "Prime Athlete Management".

Demiters un Stiģis jūlija beigās tika uzaicināti piedalīties "Beibaris" pirmssezonas sagatavošanās posmā, kur sevi pienācīgi apliecināja, kā rezultātā noslēdza līgumus ar Kazahstānas komandu.

Paredzams, ka jau trešdien abi hokejisti kopā ar "Beibaris" dosies uz Baltkrievijas pilsētu Grodņu, kur piedalīsies pārbaudes spēļu turnīrā.

Aizvadīto sezonu 24 gadus vecais Demiters pavadīja "Liepājas metalurga" komandas sastāvā, kur 45 Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēlēs izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Stiģis pagājušajā sezonā pārstāvēja Latvijas čempionāta komandu "SMS Credit", kur 21 spēlē vidēji ielaida 3,59 ripas.

Abiem hokejistiem šī būs pirmā sezona ārpus Latvijas valsts robežām.

"Beibaris" komandā spēlē arī latviešu uzbrucējs Andrejs Smirnovs un vārtsargs Mārtiņš Raitums, kurš pagājušajā sezonā, pārstāvot šo pašu komandu, tika atzīts par Kazahstānas čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

Tāpat nākamajā sezonā "Beibaris" komandā spēlēs arī Gatis Gricinskis, bet Valērijs Fiļimonovs izlēmis neparakstīt līgumu ar šo Kazahstānas vienību.

Aizvadītajā sezonā "Beibaris" Kazahstānas čempionāta izslēgšanas spēļu finālsērijā ar 4-0 uzvarēja Astanas "Baris 2" komandu, kļūstot par valsts čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!