Foto: LETA
Kazahstānas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Šumi Babajevs joprojām nevar pārdzīvot zaudējumu februārī Rīgā notikušajā 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra izšķirošajā mačā pret Latviju.

Kazahstānas izlase toreiz dramatiskā cīņā ar 2:3 piekāpās Latvijai, kas sekojošajā mačā pret Franciju nodrošināja pirmo vietu turnīrā un ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Pašlaik Kazahstānas izlase Budapeštā sacenšas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kur ar sešiem punktiem trīs spēlēs kopvērtējumā pašlaik ieņem trešo vietu un turpina cīnīties par atgriešanos augstākajā divīzijā.

Babajevs intervijā portālam "Vesti.kz" izteicies, ka izlasei ir principiāls uzdevums turnīrā izcīnīt pirmo vietu, nevis samierināties ar otro pozīciju, kas arī dos vietu augstākajā divīzijā. Viņš gan noliedz, ka pirmā vieta turnīrā nepieciešama tāpēc, lai izlases vadība piedotu Rīgā piedzīvoto neveiksmi.

"Neviens mums nepiedos to, kas notika Rīgā. Ne es pats sev, ne kāds cits," izteicies Babajevs. "Rīgas turnīrs gan vairs nav aktuāls, jo tā jau ir pagātne. Atšķirībā no šī pasaules čempionāta man pret komandas sniegumu Rīgā nebija nekādu pretenziju. Ja mēs šeit spēlētu kā Rīgā, ticiet man, neviena komanda mums neradītu nekādas problēmas."

"Komandā nav motivācijas," pavēstījis Babajevs, piebilstos, ka pēc pasaules čempionāta atkāpsies no izlases ģenerālmenedžera amata. "Neatkarīgi no tā, kā beigsies pasaules čempionāts, es savu galveno uzdevumu neesmu izpildījis."

Pēc gada gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs Latvijas izlase spēlēs C grupā ar Čehiju, Zviedriju un Šveici.

Pēc viena apļa turnīra katras grupas spēcīgākā komanda un labākā no otrajā vietā palikušajām izlasēm automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības aizvadīs astotdaļfināla mačus.

Latvijas hokeja izlase līdz šim piedalījusies četrās olimpiskajās spēlēs 1936., 2002., 2006. un 2010.gadā. Pirmskara Olimpiādē Latvijas hokejisti izcīnīja 13.vietu, 2002.gadā Latvijas izlase izcīnīja devīto vietu, bet pēdējās divās reizēs tā palikusi pēdējā, 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!