Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Vankūveras "Canucks" vairākas nedēļas būs jāiztiek bez sava pamatvārtsarga Raiena Millera.

Traumu 34 gadus vecais Millers guva svētdien aizvadītajā izbraukuma spēlē ar Ņujorkas "Islanders" vienību pēc sadursmes ar komandas biedru dāņu uzbrucēju Janiku Hansenu. Laukumā vajadzēja doties rezerves vārtsargam Edijam Lakam, bet Millers atgriezies Vankūverā, kur viņam pirmdien tiks veikta magnētiskā rezonanse.

Tiek prognozēts, ka Millers laukumā nedosies aptuveni 4-6 nedēļas. Viņš iepriekš 11 sezonas aizvadīja Bufalo "Sabres" komandā, bet pērnās sezonas beigās tika aizmainīts uz Sentluisas "Blues". Savukārt "Canucks" rindām Millers vasarā pievienojās kā brīvais aģents.

Šosezon Millers piedalījies 44 spēlēs, vidēji ielaižot 2,47 ripas un atvairot 91,3% metienu.

"Canucks" komanda no fārmkluba Jūtikas "Comets", kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL), izsaukusi zviedru vārtsargu Jākobu Markstremu.

Zīmīgi, ka "Canucks" sastāvā tagad ir jau deviņi traumēti hokejisti. Svētdienas mačā veselības problēmas piemeklēja arī Šveices aizsargu Luku Zbisu, kuram bija jāuzliek šuves.

Nākamajā mačā "Canucks" otrdien izbraukumā tiksies ar Bostonas "Bruins".

"Canucks" vienība ar 71 punktu 59 spēlēs saglabā otro vietu Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā, kas dod piekto vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!