Foto: LETA

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš otrdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) regulārā čempionāta mačā, viņa tautietis Elvis Merzļikins nodrošināja uzvaru "Lugano", bet cits Latvijas hokejists Rodrigo Ābols ar "Orobro" komandu piedzīvoja zaudējumu Zviedrijas augstākās hokeja līgas (SHL) mačā.

Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" otrdien izbraukumā ar 6:4 (0:1, 5:1, 1:2) pārspēja Ženēvas "Servette" hokejistus un izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas. Latvieši šajā spēlē 47. minūtē rezultatīvi asistēja komandas sesto vārtu guvumā, kad Torijs Mičels sasniedza spēles galarezultātu.

Ķēniņš šajā spēlē laukumā pavadīja 21 minūti un deviņas sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa pretinieku vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šosezon viņš 16 mačos izcēlies ar trim vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Zīmīgi, ka latvietis četrus rezultativitātes punktus iekrājis pēdējās trijās spēlēs.

Uzvaru izcīnīja arī Latvijas izlases pamatvārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices vicečempione "Lugano", kas savā laukumā ar 4:2 (1:2, 3:0, 0:0) uzveica "Bern", arī gūstot trešo panākumu pēc kārtas. Merzļikins šajā mačā atvairīja 24 no 26 metieniem. Šosezon viņš 13 spēlēs vidēji ielaidis 2,25 ripas un atvairījis 93,13% metienu.

Citā otrdienas spēlē uzvaru guvusi arī vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Riharda Melnalkšņa pārstāvētā Langnau "Tigers", kas savā laukumā ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) pārspēja čempioni Cīrihes "Lions", tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas. Punnenovs atgriezies no savainojuma izārstēšanas, taču tāpat kā Melnalksnis otrdien laukumā viņš nedevās.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 33 punktiem 16 spēlēs ieņem "Biel-Bienne", bet augstajā otrajā vietā ar 27 punktiem 14 mačos ir "Tigers". Tikmēr "Lausanne" ar 22 punktiem 16 cīņās ir septītā, kamēr uzreiz aiz tās ar 21 punktu 14 spēlēs ir "Lugano".

Latviešu uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētā "Orebro" komanda otrdien piedzīvoja zaudējumu Zviedrijas augstākās hokeja līgas (SHL) mačā, izbraukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) atzīstot Gēteborgas "Frolunda Indians" pārsvaru.

Ābols šajā cīņā nospēlēja 15 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja 50% iemetienu un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Latvijas hokejists šosezon sešos mačos guvis četrus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Ar 13 spēlēs izcīnītiem 15 punktiem "Orebro" čempionāta kopvērtējumā ieņem 12.vietu starp 14 komandām, kamēr pirmajā pozīcijā ar 28 punktiem 14 cīņās ir Malmes "Redhawks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!