Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš piektdien Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) mačā guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli, bet citā duelī "sauso" spēli aizvadīja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.

Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "ZSC Lions" piektdien izbraukumā ar 4:3 (1:0, 2:2, 1:1) pieveica latviešu vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvēto Langnau "Tigers".

Latviešu uzbrucējs jau septītajā minūtē palīdzēja norvēģim Patrikam Tūresenam atklāt šīs cīņas rezultātu, bet 29.minūtē viņš panāca 2:0. Cīņas turpinājumā "ZSC Lions" izvirzījās vadībā arī ar 3:0, taču "Tigers" pamanījās rezultātu izlīdzināt. Uzvaras vārtus pusotru minūti pirms dueļa beigām guva Roberts Nilsons.

Ķēniņš šajā mačā laukumā pavadītajās 11 minūtēs un 43 sekundēs, nopelnīja arī četras soda minūtes, veica divus metienus pa pretinieku vārtiem, izceļoties ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Latvijas izlases uzbrucējs šosezon 26 mačos izcēlies ar trim vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Punnenovs atvairīja 20 no 24 pretinieku komandas metieniem. Šosezon Punnenovs 19 mačos vidēji ielaidis 2,65 ripas un atvairījis 91,09% pretinieku metienu.

Savukārt citā piektdienas mačā uzvaru guvis Merzļikins, kurš palīdzēja viņa pārstāvētajai "Lugano" ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) izbraukumā pieveikt "Davos" hokejistus.

Merzļikins šajā spēlē atvairīja visus 25 sāncenšu raidījumus, bet vienīgos vārtus šī mača 48.minūtē guva Dario Birglers.

Šosezon Merzļikins 24 spēlēs caurmērā ielaidis 3,01 ripu un atvairījis 91,68% metienu.

Turnīra tabulā vadībā ar 63 punktiem 31 spēlē atrodas "ZSC Lions" komanda. Tā par trim punktiem apsteidz "Zug" komandu, kurai gan ir par divām spēlēm mazāk.

Savukārt "Lugano" ar 42 punktiem 31 mačā pakāpusies uz sesto pozīciju, bet "Tigers" ar 36 punktiem 30 spēlēs atrodas desmitajā vietā 12 komandu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!