Foto: F64

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš piektdien Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, taču viņa pārstāvētā komanda zaudēja vienībai, kurā vārtus sargāja Kristers Gudļevskis.

Ķēniņa pārstāvētā Jūtikas "Comets" izbraukumā ar 4:5 (2:3, 1:1, 1:1) zaudēja Sirakjūsas "Crunch" komandai ar Gudļevski sastāvā.

Latviešu uzbrucējs atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, nopelnīja divas soda minūtes un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficentu +2.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 25 no 29 pretinieku metieniem.

"Crunch" komanda pārtrauca deviņu zaudējumu sēriju, savukārt "Comets" uzvarēja iepriekšējos trīs mačos pēc kārtas.

Gudļevskis šosezon AHL piedalījies 27 mačos, kuros palīdzējis komandai izcīnīt tikai deviņas uzvaras pamatlaikā, atvairījis 90,1% pretinieku metienu un vidēji ielaidis 2,99 vārtus.

Iepriekšējo uzvaru Gudļevskis izcīnīja 18.janvārī, bet pēc tam septiņos mačos cieta neveiksmes, šajā laikā savos vārtos ielaižot 28 ripas.

Kā zināms, pagājušās nedēļas nogalē Gudļevski izsauca uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas "Lightning", vienā mačā viņš tika pieteikts kā rezerves vārtsargs, taču pēc tam hokejistu nosūtīja atpakaļ uz fārmklubu.

Gudļevskis šosezon piedalījies vienā NHL spēlē, kad oktobrī Tampabejas klubs tikai pagarinājumā ar 0:1 piekāpās čempionei Čikāgas "Blackwahks".

Savukārt Ķēniņš šosezon AHL čempionātā 17 spēlēs ir guvis vienus vārtus un izdarījis septiņas rezultatīvas piespēles, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas uzbrucējs šosezon sešas spēles ir aizvadījis arī NHL komandas Vankūveras "Canucks" sastāvā, taču pie rezultativitātes punktiem netika.

AHL turnīra tabulā Ziemeļu divīzijas trešajā pozīcijā atrodas "Comets" komanda, kas 50 mačos izcīnījusi 57 punktus. Trīs vietas zemāk ar 51 punktu 52 spēlēs atrodas "Crunch", savukārt Latvijas uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" ar 50 punktiem 46 spēlēs ierindojas piektajā pozīcijā Klusā okeāna divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!