Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš piektdien Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) spēlē izcēlās ar vārtu guvumu, palīdzot savai komandai "Laussane" izcīnīt uzvaru.

"Laussane" viesos ar rezultātu 5:2 (3:1, 0:1, 2:0) pārspēja "Bern". Ķēniņš laukumā pavadīja 15 minūtes un 23 sekundes, izdarot vienu metienu, kas arī bija precīzs. Hokejists teju trīs ar pusi minūtes nospēlēja vairākumā, četras reizes nobloķēja pretinieku metienu, bet spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr citā spēlē Denisa Smirnova pārstāvētā Ženēvas "Servette" viesos ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0) tikai papildlaikā pārspēja "Lugano". Smirnovs laukumā bija 12 minūtes un 38 sekundes, no kurām minūti un 42 sekundes nospēlēja vairākumā. Hokejists metienus pa vārtiem neizdarīja, bet spēja uzvarēt divus no astoņiem iemetieniem, spēli pabeidzot ar neitrālu lietderību.

Šajā pašā spēlē divas minūtes un 24 sekundes laukumā pavadīja aizsargs Sandis Smons. Aizsargs spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Savukārt Ivars Punnenovs palika Langnau "Tigers" rezervē, kas mājās ar rezultātu 4:6 (1:1, 0:2, 3:3) piekāpās Cīrihes "Lions".

Lai arī sastāvā nebija Punnenovs, vienā no uzbrucēju virknējumiem tika pieteikts Toms Andersons, kurš sezonu iesāka līmenī zemākā čempionātā jeb NLB. Andersons šajā spēlē laukumā pavadīja deviņas minūtes un vienu sekundi, reizi metot pa vārtiem, bet maču viņš noslēdza ar negatīvu lietderību -1.

No latviešu pārstāvētajām komandām čempionātā visaugstāk ir Smirnova "Servette", kas septiņās spēlēs tikusi pie 16 punktiem, ieņemot pirmo pozīciju. "Laussane" ar deviņiem punktiem ir piektā, bet "Tigers" sešās spēlēs iekrājuši septiņus punktus, ierindojoties devītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!