Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Šveices hokeja augstākās līgas (NL) spēlē, pieliekot roku "Lausanne" komandas uzvarā.

Lozannieši, aizvadot pirmo spēli kopš 23.decembra, savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja Ženēvas "Servette" vienību.

Ķēniņš asistēja otro vārtu guvumā, 35 sekundes pirms otrā perioda beigām izdarot piespēli no aizvārtes. No iemetienu apļa bez ripas apstādināšanas trāpīgu metienu izdarīja Tims Bozons.

Ķēniņš šajā duelī uz ledus pavadīja 12 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, tika pie divām soda minūtēm un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pretinieku rindās uzbrucējs Deniss Smirnovs 17 minūtē un 21 sekundē vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja septiņos no 13 metieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Aizsarga Sanda Smona nebija spēles pieteikumā.

Citu latviešu pārstāvētā Langnavas "Tigers" un "Bern" sestdien nespēlēja.

Turnīra tabulā "Lausanne" ar 46 punktiem 33 cīņās ir astotā, "Bern" ar 45 izcīnītiem punktiem 32 spēlēs atrodas devītajā vietā, bet tālāk seko "Servette", kas tikusi pie 44 punktiem 33 dueļos, kamēr "Tigers" ar 32 punktiem 35 mačos atrodas 12.vietā 13 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!