Foto: Kadrs no video

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sestdien guva vārtus Šveices hokeja augstākās līgas (NL) spēlē, palīdzēdams "Lausanne" komandai izcīnīt uzvaru.

Lozannas hokejisti izbraukumā ar rezultātu 6:1 (0:1, 2:0, 4:0) uzveica līgas pastarīti "Ajoie".

Ķēniņš vārtus guva trešā perioda septītajā minūtē, kad, metot ar nūjas lāpstiņas neērto pusi, panāca 3:1. Latviešu hokejists šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā četrreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Savukārt aizsargs Sandis Smons atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, viņa un uzbrucēja Denisa Smirnova pārstāvētajai Ženēvas "Servette" viesos ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) uzvarot "Biel-Bienne".

Smons spēlēja desmit minūtes un 36 sekundes, maču pabeidzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1, bet Smirnovs 12 minūtēs un sešās sekundēs divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja divos no trīs iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un negatīvas lietderības -1.

Citā mačā vairāku latviešu pārstāvētā Langnavas "Tigers" mājās ar rezultātu 0:5 (0:1, 0:1, 0:3) atzina "Zug" pārākumu.

Vārtsargs Ivars Punnenovs nospēlēja vairāk nekā 33 minūtes un pēc sadursmes ar pretinieku tika nomainīts. Viņš atvairīja 17 no 19 metieniem, bet latvieti nomainījušais Roberts Maiers tika galā ar 19 no 22 ripām. Uzbrucējs Oskars Lapinskis piecu minūšu un 22 sekunžu laikā paguva izdarīt vienu metienu, spēli pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vēl sestdien "Bern" bez savainotā uzbrucēja Kaspara Daugaviņa ierindā savā laukumā ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:1) pagarinājumā atzina "Lugano" pārākumu.

Turnīra tabulā "Lausanne" ar 40 punktiem 28 mačos ir septītā, "Bern" ar 39 punktu 28 spēlēs ir astotā, "Servette" ar 35 punktiem 29 cīņās ir 11., bet "Tigers" ar 27 punktiem 29 dueļos ir priekšpēdējā 13 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!