Foto: LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš piektdien nosūtīts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Jūtikas "Comets", informē vienība.

Ķēniņš piedalījās vienā "Canucks" pirmssezonas pārbaudes spēlē, kurā ar rezultativitāti neizcēlās, taču veica trīs spēka paņēmienus.

Kopā ar latvieti uz "Comets" komandu nosūtīti vēl septiņi hokejisti.

Kā zināms, 23 gadus vecais Ķēniņš pagājušajā vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar "Canucks". Aizvadīto sezonu viņš pavadīja izīrēts savai pēdējo gadu komandai Cīrihes "ZSC Lions", ar kuru kļuva par Šveices čempionu.

Jūtikas vienība jauno AHL sezonu uzsāks 11.oktobrī.

Piektdien "Canucks" bez Ķēniņa sastāvā aizvadīja pārbaudes spēli, kurā savā laukumā ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pieveica Kalgari "Flames" hokejistus.

"Canucks" sastāvā šajā mačā debitēja bijušais latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo "Sabres" komandas vārtsargs Raiens Millers, tiekot galā ar visiem septiņiem uz viņa vārtiem izdarītajiem metieniem. Tiesa, viņš šī dueļa spēles laiku dalīja ar otru komandas vārtsargu zviedru Jūakimu Ēriksonu.

Neveiksmi cietusi Girgensona pārstāvētā "Sabres", kas savā laukumā ar 4:6 (2:3, 1:2, 1:1) atzina Toronto "Maple Leafs" pārākumu.

Girgensons šajā mačā nepiedalījās.

Kā zināms, "Sabres" komandu vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans, bet šajā komandā par vārtsargu treneri strādā latvietis Artūrs Irbe.

Pirms jaunās sezonas "Sabres" komanda aizvadīs vēl trīs pārbaudes spēles, bet regulāro čempionātu atklās 9.oktobrī ar maču savā laukumā pret Kolumbusas "Blue Jackets".

Pašlaik 20 gadus vecais Girgensons pagājušajā sezonā debitēja NHL, 70 mačos gūstot astoņus vārtus un veicot 14 rezultatīvas piespēles.

Pie panākuma tikmēr tikusi latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Tampabejas "Lightning", kas savā laukumā ar 6:3 (2:2, 3:0, 1:1) uzveica Dalasas "Stars".

Gudļevskis šajā duelī nepiedalījās, taču spēles laiku uz pusēm dalība "Lightning" vienības abi vadošie vārtsargi Bens Bišops un krievs Jevgēņijs Nabokovs.

"Lightning" vienību turpinājumā gaida vēl trīs pārbaudes spēles, bet sezonu tā atklās 9.oktobrī savā laukumā pret Floridas "Panthers".

Kā zināms, 22 gadus vecais Gudļevskis "Lightning" paspārnē nonāca pērn, kad klubs viņu izvēlējās NHL draftā ar kopējo 124.numuru. Latvietis iepriekšējo sezonu sāka Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Floridas "Everblades", bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Sirakjūsas "Crunch", kur pavadīja lielāko daļu sezonas. Februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja "Lightning" sastāvā. Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzspēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

Arī Gudļevskis, visticamākais, sezonu sāks AHL.

Kā ziņots, NHL jauno talantu treniņnometnēs pirms šīs sezonas piedalījušies Ņikita Jevpalovs (Filadelfijas "Flyers"), Ralfs Freibergs (Vinipegas "Jets") un Edgars Kulda (Arizonas "Coyotes"). Pēdējais no viņiem neilgu laiku piedalījās arī kluba oficiālajā pirmssezonas treniņnometnē, taču ātri vien tika nosūtīts atpakaļ uz Rietumu hokeja līgu (WHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!